Reply To: krvaveče dlesni
Forum Duhovnost › Forumi › Zdravje in alternativna medicina › krvaveče dlesni › Reply To: krvaveče dlesni
mary wrote:
Živjo!
Že mesece mi nagajajo krvaveče dlesni, na enem in istem mestu. Uporabljala sem ustne vode, propolis,.. pa je le malo boljše. Po Hayevi naj bi krvaveče dlesni pomenile dvom v lastne odločitve. Kakšne imate izkušnje? Uporabljam tudi najtanjšo zobno nitko in cupraroxovo soft ščetko . Bojim se, da mi bodo zobje resno zboleli…
Lep pozdrav vsem!
Vzroki za krvaveče dlesni so lahko različni – tudi povsem seljački. Ti bom povedal svoj primer.Pred časom sem nekaj let svojega lajfa preživel v Libiji, sredi puščave. Jasno, da je moji prehrani primanjkovalo zelenjave, ampak mislil sem, da bom potrebo po vitaminih zadovoljil s cedevito. Pil sem jo v ogromnih količinah. Ko sem šel enkrat domov na dopust, so me boleli vsi zobje. Takoj sem seveda zavil k zobarju – dovolj je bilo, da se je dlesni le dotaknil, in že so zakrvavele. Ampak, po enem tednu normalne hrane (beri – ogromnih količin zelene solate) je bilo z mojimi dlesnimi vse o.k.
Ali ješ dovolj žive hrane oziroma surove sveže vlaknate zelenjave?