Reply To: krvaveče dlesni

Forum Duhovnost Forumi Zdravje in alternativna medicina krvaveče dlesni Reply To: krvaveče dlesni

tadej pretner
Moderator

mary wrote:

Živjo!

Že mesece mi nagajajo krvaveče dlesni, na enem in istem mestu. Uporabljala sem ustne vode, propolis,.. pa je le malo boljše. Po Hayevi naj bi krvaveče dlesni pomenile dvom v lastne odločitve. Kakšne imate izkušnje? Uporabljam tudi najtanjšo zobno nitko in cupraroxovo soft ščetko Shocked. Bojim se, da mi bodo zobje resno zboleli…

Lep pozdrav vsem!

Vzroki za krvaveče dlesni so lahko različni – tudi povsem seljački. Ti bom povedal svoj primer.Pred časom sem nekaj let svojega lajfa preživel v Libiji, sredi puščave. Jasno, da je moji prehrani primanjkovalo zelenjave, ampak mislil sem, da bom potrebo po vitaminih zadovoljil s cedevito. Pil sem jo v ogromnih količinah. Ko sem šel enkrat domov na dopust, so me boleli vsi zobje. Takoj sem seveda zavil k zobarju – dovolj je bilo, da se je dlesni le dotaknil, in že so zakrvavele. Ampak, po enem tednu normalne hrane (beri – ogromnih količin zelene solate) je bilo z mojimi dlesnimi vse o.k.
Ali ješ dovolj žive hrane oziroma surove sveže vlaknate zelenjave?

Lepo je če deliš