Reply To: Kaj pa če bi šla malo gor?
Forum Duhovnost › Forumi › Zdravje in alternativna medicina › Kaj pa če bi šla malo gor? › Reply To: Kaj pa če bi šla malo gor?
Lenca mi wrote: Ola,
en lep čas se nisem oglasila, pa vendar vas prebiram ko le utegnem …
trenutno sem v eni težki dilemi – mislim, da sem se izgubila.
Ja,čutim, natanko tako kot sem se izrazila. Ko pomislim na sebe, kakšna sem bila pred rojstvom hčerke – bila sem bolj sproščena, polna idej, zagona, energije, dobre volje, radodarna,itd.Res je – bila sem v luftu (večino časa) Dostikrat sem sanjarila in očitno se nisem zavedala resničnosti… Spomnim se, ko mi je Marjan rekel, da bi se morala prizemljiti, a da bo to otrok naredil svoje – pa še kako je res. Sej nimam nič proti življenju samem – zavedam se sprememb, ki so prišle, vem da so bile potrebne – pa vendar NON STOP ISTO (kar je zame vodnarja zelo mučno) pranje, likanje, kuhanje, pospravljanje, skrb za malo,…. Padla sem v ta ritual in popolnoma pozabila nase!!!!! Spremenila sem se v osebo, ki mi ni všeč – pogrešam samo sebe, ki je življenje jemala lahkotno, zdaj so pa samo skrbi in sama gola odgovornost. Kako močno si želim, da bi se sprostila, da bi bila svobodna, da bi lahko vsaj malo letela ….
Želim si da bi zbanansirala zemljo in luft, a ne morem … in to me duši
Lenča, gotovo se strinjaš, da je kup bejb, ki imajo življenje urejeno tako kot ti, pa vendarle ga doživljajo različno – nekaterim je to breme, drugim veselje, tretjim … Gre torej za to, da spremeniš odnos do teh obveznosti, a ne na način, da se kakorkoli preprogramiraš. Vzemi papir in svinčnik, in napiši vsa negativna prepričanja, ki jih imaš z nastalo situacijo. Nato se od njih deidentificiraj – s postopkom deidentifikacije, ki je opisan v osmem tednu procesa prisotnosti, objavljenega v temi praznina (podforum – šola za bioterapevte). Obvezno delaj z obema poloma prepričanja – ko odvzameš energijo negativnemu prepričanju, jo odvzemi še njegovemu nasprotju – pozitivnemu prepričanju. Ta pristop ti bo v tvoji situaciji podaril spontanost in vse obveznosti bodo postale igra.