Kaj pa če bi šla malo gor?
Forum Duhovnost › Forumi › Zdravje in alternativna medicina › Kaj pa če bi šla malo gor?
- This topic has 47 odgovorov, 13 glasov, and was last updated 13 years, 11 months nazaj by AVATAR.
-
AvtorPrispevki
-
30. 9. 2010 ob 11:14 #5326Lenca miČlan
Ola,
en lep čas se nisem oglasila, pa vendar vas prebiram ko le utegnem …
trenutno sem v eni težki dilemi – mislim, da sem se izgubila.
Ja,čutim, natanko tako kot sem se izrazila. Ko pomislim na sebe, kakšna sem bila pred rojstvom hčerke – bila sem bolj sproščena, polna idej, zagona, energije, dobre volje, radodarna,itd.Res je – bila sem v luftu (večino časa) Dostikrat sem sanjarila in očitno se nisem zavedala resničnosti… Spomnim se, ko mi je Marjan rekel, da bi se morala prizemljiti, a da bo to otrok naredil svoje – pa še kako je res. Sej nimam nič proti življenju samem – zavedam se sprememb, ki so prišle, vem da so bile potrebne – pa vendar NON STOP ISTO (kar je zame vodnarja zelo mučno) pranje, likanje, kuhanje, pospravljanje, skrb za malo,…. Padla sem v ta ritual in popolnoma pozabila nase!!!!! Spremenila sem se v osebo, ki mi ni všeč – pogrešam samo sebe, ki je življenje jemala lahkotno, zdaj so pa samo skrbi in sama gola odgovornost. Kako močno si želim, da bi se sprostila, da bi bila svobodna, da bi lahko vsaj malo letela ….
Želim si da bi zbanansirala zemljo in luft, a ne morem … in to me duši30. 9. 2010 ob 12:32 #5327AVATARČlanTadej ti bo kot ponavadi serviral nisko-vibraciska polja…
Jaz pa ti čist fer povem…da druge babe tudi v isto sranje padejo…kot si zdaj ti…isto rutinsko delo kuhanje-pranje-likanje-SKRB ZA FROCA…in to traja zelo dolgo…
FROC…je čist fer povedano…nenehna skrb…obveznost…strošek…stres…nikoli ni miru…Ko rodiš ( sploh veš zakaj si rodila ??? )…je konec lahkotnega življenja…mali dohotki…stvar še otežijo…Videl sem veliko žensk…ki so bile živahne-svobodne…potem pa…hud padec navzdol…ko so rodile…same obveznosti…so jih počasi izčrpavale.
Res ti zdaj težko kaj pametnega povem…zdaj je kar je…obveznosti se ne boš znebila…o tem bi morala prej RAZMISLITI.
No veliki dohotki bi seveda…pomagali ( kot vedno )…ampak…to je že druga zgodba.
30. 9. 2010 ob 15:16 #5331AnonimnežNedejavnoJaz ne vidim nobenega večjega problema…moderni moški mora tudi znat likat, prat, pospravljat, kuhat, itd. če hoče preživet…edina razlika je skrb za bebico…ta pa tudi ne more biti problem, če so bile delovne navade že od prej…če je pa crnogorski sindrom potem pa tralala….
In seveda par banalnih vprašanj…zakaj si se potem sploh odločila imet otroka… A si samska al imaš tudi tipčka… Če imaš tipčka zakaj potem tudi on kao ne prevzame odgovornosti…če pa jo je že prevzel pa prosim brez pritoževanja…Dobra plat vsega tega pa je da fizično delo full prizemljuje…in tako lahko rečeš samo hvala bebici…30. 9. 2010 ob 15:36 #5332tadej pretnerModeratorLenca mi wrote: Ola,
en lep čas se nisem oglasila, pa vendar vas prebiram ko le utegnem …
trenutno sem v eni težki dilemi – mislim, da sem se izgubila.
Ja,čutim, natanko tako kot sem se izrazila. Ko pomislim na sebe, kakšna sem bila pred rojstvom hčerke – bila sem bolj sproščena, polna idej, zagona, energije, dobre volje, radodarna,itd.Res je – bila sem v luftu (večino časa) Dostikrat sem sanjarila in očitno se nisem zavedala resničnosti… Spomnim se, ko mi je Marjan rekel, da bi se morala prizemljiti, a da bo to otrok naredil svoje – pa še kako je res. Sej nimam nič proti življenju samem – zavedam se sprememb, ki so prišle, vem da so bile potrebne – pa vendar NON STOP ISTO (kar je zame vodnarja zelo mučno) pranje, likanje, kuhanje, pospravljanje, skrb za malo,…. Padla sem v ta ritual in popolnoma pozabila nase!!!!! Spremenila sem se v osebo, ki mi ni všeč – pogrešam samo sebe, ki je življenje jemala lahkotno, zdaj so pa samo skrbi in sama gola odgovornost. Kako močno si želim, da bi se sprostila, da bi bila svobodna, da bi lahko vsaj malo letela ….
Želim si da bi zbanansirala zemljo in luft, a ne morem … in to me dušiLenča, gotovo se strinjaš, da je kup bejb, ki imajo življenje urejeno tako kot ti, pa vendarle ga doživljajo različno – nekaterim je to breme, drugim veselje, tretjim … Gre torej za to, da spremeniš odnos do teh obveznosti, a ne na način, da se kakorkoli preprogramiraš. Vzemi papir in svinčnik, in napiši vsa negativna prepričanja, ki jih imaš z nastalo situacijo. Nato se od njih deidentificiraj – s postopkom deidentifikacije, ki je opisan v osmem tednu procesa prisotnosti, objavljenega v temi praznina (podforum – šola za bioterapevte). Obvezno delaj z obema poloma prepričanja – ko odvzameš energijo negativnemu prepričanju, jo odvzemi še njegovemu nasprotju – pozitivnemu prepričanju. Ta pristop ti bo v tvoji situaciji podaril spontanost in vse obveznosti bodo postale igra.
30. 9. 2010 ob 18:35 #5336AVATARČlanTaki ceneni psiho triki…najdeš jih v veliko knjigah…ne pomagajo…To je isto kot da bi lačnemu človeku rekel naj najde zadovoljstvo v lakoti.
Ja moški bi naj prevzel del bremena…ni pa to ravno moška lastnost…ni v njegovi naravi…Dokler je baba na porodniškem še nekako vozi…ko pa mora v službo, kjer ji cel dan pijejo kri…potem pa domov, kjer jo čaka zadreni froc in cel kup opravil…pa Bog pomagaj…Će pa je baba doma…dela pa samo moški…pa revež tako najebe…cele dneve gara ko živina…v korist koga ???…To tako velja za vse delavske familje…otrok in delavska familja…ne gre skupaj…Veliko žensk vidim vsakodnevno…kako vlačijo froce zraven…in na njihovih obrazih se jasno vidi…BREME…žal tako je…Današnja družba je ena sama napetost.
Za družino je treba bit finančno močan…da lahko urediš zadeve, da bolj gladko tečejo…in da si otroku spsoben nuditi dojstojno življenje…kar pa ne velja za delavske familje.
Daleč nazaj je bilo drugače…ljudje so živeli v majhnih skupnostih…bliže drug drugemu in naravi…Ženske so skupinsko skrbele za vse otroke in jih vzgajale…ni bilo napetosti in vsega tega sranja…kar je v današnji družbi.
Lenca…žal si v tem sama…sama se boš morala znajti…tu ti res nihče ne more pomagati s kakšnim res praktičnim nasvetom…Marjan te je opozoril.
Zepo…za tebe ne vem…ampak…meni je res pomembno…da ženska dejansko ve…zakaj bo rodila novo življenje…v tak svet !
30. 9. 2010 ob 18:59 #5340ShivaČlanMoji ženi je pomagala knjiga Budizem za majke. Tudi meni je prišla prav. Ne vem pa, če se jo dobi v Sloveniji.
30. 9. 2010 ob 20:17 #5342KatkaČlanJa, boga Lenca…a si mogoce v vsem tem pomislila na svojo malo hcerkico…tud ona je padla kar nekam, pa tud ona se mogoce ne pocut najboljs, saj ves, prej v maternici je blo se vse kul, pol pa kar naenkrat bummm v ta svet…pol pa se filing, da se je tebi svet na glavo obrnu zaradi nje..Ja, drgac pa poznam te obcutke, ja..kt nimamo casa zase, pa nismo vec toliko spreosceni, pa idej nam zmanjkuje….halo, tale tvoja tamala se je najbrz rodila tud zato, da bo svojo mamico na zemljo postavla…joj, boga, ma kar tezko nalogo…Ne mislit, da se ti rogam al karkol, tud sama mam otroke, se predobro vem, kako je ce si prisiljen pozabiti na svoje zelje, ce nimas niti tolko casa, da bi tv spored prelistal, ne da bi se kaj gledal..A ves kaj je dobra stran tega…da si do spoznanja, da si zapadla v ritual prisla se pravocasno…kt bog ne daj, jaz sem mal dlje kot ti pozabljala nase…pa se zraven cunj in posode sprasevala…jebemtis, a je to vse, kar lahko pricakujem od zivljenja…a sem to jaz…pa me je vse to pahnilo nekam, da sem zacela na vse gledat drugace…Ni recepta, vsaka si spomaga po svoje…..saj se ne gre za ritual, gre za to, koliko smo sposobni brezpogojno ljubiti…Moj nasvet je, da zacnes uzivati zivljenje, da si ponosna nase, da ti neka dusa zaupa, da je zelela postati tvoj otrok z vednostjo, da ji bo od vseh mamah na tem svetu pri teb najlepse…A ves, ce vse skupaj jemljes kot obvezo, je veliko tezje kot ce se pac nakuliras in pocnes obicne stvari kot nekaj kar je cist o.k….Spremeni razmisljanje..misli so mocne, kar najbrz ves…Zelim ti veliko uzitkov v vsakodnevnih ritualih
-
AvtorPrispevki
- Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.