Reply To: stavka
Forum Duhovnost › Forumi › E-pogovori › stavka › Reply To: stavka
Jp pa se vam zdi pošteno …da ko si na tem da ti odprejo glavo ali kar koli drugagega ..da si če želiš priti saj v normalnem času na vrsto ..da daš plačo?
V zdravstvu je klientializem …in zdravniki so individualisti ..in to veliki …so mali bogovi, ki so prepričani da jim nihče nič ne more….
Se vam zdi pošteno npr. da v nekem zdravstvenem domu , nek zunaji zdravnik dežura …in v enem samem vikendu zasluži mal čez tisoč evrov ….
za en vikend …potem pa če ima kaj dela ali ne …
In da se za nameček še hvalijo …če bomo stavkali se bodo čakalne vrste povečale …bogi drugi bolniki ….jp stavkali pa bomo ker ne damo ..tisti 200 evrov ….
potem pa ko jim nekdo nasprotuje ..kaj pa ljudje s minimalno plačo …pa zabrusi ..jp mi smo hodili v šolo …
dejte no dejte …
Zato pa je tako ..ker so prepričani da jim nihče nič ne more …da bodo delali tako kot so trideset let ..
enih par zdravnikov se res trudi in dela …deset zraven so pa zraven…
Zdravnik v zasebni praksi …pa dela …tud tisti , ki imajo pogodbe z zavarovalnicami.
Dela ja …ker ve če ne bo dellal , da ne bo zaslužil…
Vsak privatnik tud dela…plačuje prispevke, in hrani dobesedno tiste , ki trenutno ne delajo, dela ja ker je čist sam sebi prepuščen in če bo propadel bo propadel…in komu naj stavka ??? ..
Buta ego …če pa grem nazaj ..tud v Janšetovi vladi so se začeli nekaj bunit …jp pa so jim hitro povečali plačo…da so se izognili konfliktov.
tko da sedaj se bunit nekaj čez vlado pa kaj vam je ta vlad hudega naredila v dveh letih…hja je pa res mal čudno ..a se vam ne zdi.
Glede policajev ..mi je pa znano ja da niso visoke plače , kot tudi cariniki …
Sam ne vem ..ali še obstaja bonificran staž ali ne …sem mal ven …v bistvu se ne zanimam za to…
Ker včasih vem …so bili mal čez štirideset let že v pokoju
Skratka stavka saj kar se tiči plač je čist nepotrebna…posebej za tiste na upravnih enotah…
No ja Mojka …se mi je zdelo , da si iz javnega sektorja …ker če ne bi bila ..bi mi mogoče dala tudi vedet ..da mal dalj vidim kot pa do sosednega plota …
Sam mam pa čist čisto vest ..ker čez plot pa ne skačem