Reply To: Preseganje ega?
Forum Duhovnost › Forumi › Duhovna rast › Preseganje ega? › Reply To: Preseganje ega?
28. 9. 2010 ob 22:58
Nedejavno
E avataru ali si kaj pomislil na čistačico, ki bi morala odstranjevat kri…al pa da bi metak zalutao in bi lahko ubil kakšnega civila po možnosti bebico…obstajajo bolj čisti načini suicida…s tem pa ne bi nič rešil, ker tako mišljenje s smrtjo ne izgine, ampak se prenese v naslednji life…in potem ponovi vajo…
E strelka omenil sem preventivo ne kurativo…povedano drugače v tistem trenutku ko je človeček pod vplivom jeze nima kaj več dost delat če ni že kaj prej prakticiral strpnosti in sočutja…Jaz ti lahko komot sprovociram vsakega običnega človečka, ki flanca o tem kako naj bi se to kontroliral ipd. Tudi Tadej ni glih najboljši zgled…v šoli je namreč nekaj razlagal in potem je kao udaril po tabli, da je kao nekaj podkrepil, ampak se je prav videl da je v ozadju jeza…in valjda udaril je tablo namesto človečka, je postala kar bolj zelena s prstimi odtisi in sigurno jo je bolel, je bil kar močan udarec…

Skratka vdih + izdih v takih primerih nekaj pomaga…če se uporabi še kakšno jogijsko foro pomaga še bolj…ampak pride pa situacija pod vplivom kakšne lune, ko so pa vplivi samskar premočni in človeček ne zdrži pritiska in naredi tudi kakšno glupost v obliki izbruha kakšne žaljivke ipd. ampak še zmeraj se pa lahko toliko zadrži da ne udari koga…
In kar sem že omenil pomaga pa lahko tudi če se tistega na katerega smo jezni obda z roza svetlobo (barva ljubezni-roževec) al pa belo svetlobo…skratka razširi se svetlobo iz svojega srca in se obda drugega…ampak tukaj spet igra vlogo koliko človeček prakticira sadhano in dela na srcu…Pod pojem sadhana spada veliko stvari…tudi vdih in izdih je kao delček določenih sadhan…skratka treba je razvijat sočutje in ljubezen…to je kao preventiva, da do izbruhov jeze ne prihaja več v hudi obliki, če pa že pride se pa lahko človeček samo nasmehne in jeza izgubi določeno moč…treba je izruvat korenine, ki poganjajo jezo in zasadit korenince ljubezni…