Reply To: Preseganje ega?

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Preseganje ega? Reply To: Preseganje ega?

zofija
Član

Brezo wrote:

Se mi zdi pa full zanimivo, da ni še nihče na forumu razen rezice in duhcev povedal zgodbice “Kdo sem, kam grem, zakaj živim…” bebici po imenu Brezo…Wink

No, bo pa še zofica povedala, da ne bo rezica sama z duhci………

Pred leti sem srečala mojega učitelja matematike iz osnovne šole, 2 razred. Bil me je vesel in me povabil na pijačo in me je v šali vprašal; da kako pa kaj moja matematika. Jaz seveda zavijem z očmi in mu rečem, da kakšne štale sem jaz imela zaradi matematike. Seveda se oba zasmejeva, in on mi pravi, da me nikoli ne bo pozabil, in sicer, je rekel nekako takole: Začelo se je novo šolsko leto, in mi sedimo pri pouku in se učimo seštevati. Vidi, da jaz dvignem roko in vprašam: Ja, tovariš, zakaj se moramo mi to učiti, pa saj imamo računalnike(kalkulatorje), zakaj se ne bi raje pogovarjali, da zakaj sem se jaz recimo rodila?

Je rekel, da je bil tako presenečen nad vprašanjem, da je odgovoril: Ja, zaradi matematike!

Meni kot otroku se mi je zdelo ful čudno, da sem se rodila v ta svet, ki me ne mara, pa še vsi so me ful čudn gledal(barva kože v tistih časih) in mi dajal občutek nesprejemanja, celo govorili so mi, da sem hudič, ko sem tolk črna in zato se nikakor nisem mogla integrirati v družbo……in se imela za hudo zakompleksano žrtev, ki jo noben ni maral in jaz pa sebe še najmanj……In vse to, ta jeza, ta žrtev, strah, žalost itd. so me zelo hitro pripeljali do tega, da sem svoj pogled začela počasi obračati v svojo notranjost, ker so se mi določeni dogodki, situacije začeli vedno močneje ponavljati in sem nekako zaštekala, da jaz v bistvu to sama sebi delam, da jaz hranim to žrtev, ta ubogi jaz, in, da ni čudno, da nimam samozavesti, če sem takale……

In ja, to kar je Vesna rekla, jaz sem se dolgo čas spraševal, da kdo sem jaz in, da kaj sploh tle delam, skoz sem iskala neke odgovore, da kaj je sploh bistvo, čemu vso to trplenje, ki ga doživljam, skoz je šopala analiza, sploh nisem mogla zaustaviti svojih misli, to je šopal…….Sedaj se pa nič več ne sprašujem, da kdo sem jaz in, da kam da grem……..vem, da živim v trenutku tukaj in sedaj….in, da lahko mirne duše in z vsem srcem rečem: Ja, srečna sm in, da ja, da to pa je življenje juhuhu…..ne druge gledat in obtoževati, če imaš sebe…….Ti sam spremeni sebe in boš s tem res spremenil svet in res je, jaz sem spremenila sebe in s tem se je spremenil tudi moj pogled na svet in vse stvari so se postavile na svoje mesto in želje se skoz izpolnjujejo, ker jih sploh nimam ampak jih živim….hahahahahahaha……..

Lepo je če deliš