Primarni krik

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Primarni krik

Prikaz 1 prispevka (od skupno 4)
  • Avtor
    Prispevki
    Irena
    Član
    Že je bilo nekaj malega napisanega o pristopu k “zdravljenju z jokom” – ozaveščanjem in sproščanjem najglobljih blokad ( dr. Arthur Janov). Ima kdo o tej metodi izkušnje? Literaturo? Je primerna za “samozdravljenje” ?

Hvala v naprej!

Irena
    Lepo je če deliš
    tadej pretner
    Moderator

Irena wrote:

Že je bilo nekaj malega napisanega o pristopu k “zdravljenju z jokom” – ozaveščanjem in sproščanjem najglobljih blokad ( dr. Arthur Janov). Ima kdo o tej metodi izkušnje? Literaturo? Je primerna za “samozdravljenje” ?

Hvala v naprej!

Irena

S tem nimam izkušenj, pogovarjal pa sem se o tem s frendom, ki je na primalnem kriku bil. Glede na povedano kaže, da zadeva ni ravno primerna za samozdravljenje, saj je tako intenzivna (vsaj on jo je tako doživel), da se potem še dva meseca povsem “ne sestaviš”, tako, da je verjetno pomembno tudi obdobje, kdaj se za to odločiš. Vse skupaj traja teden dni, samo čiščenje blokad pa pogosto spremljajo še druga čiščenja, recimo hemeroidi in podobne zadeve.

Lepo je če deliš
    strelka
    Participant

Tukaj je okvirno prerdstavljena ta terapija…
    so pa spodaj tud podani linki…Smile
    http://socutje.net/psihologija/psihoterapija/primalna-terapija/

strelka2010-09-24 10:59:04

Lepo je če deliš
    grega
    Član

Ko sem bil zadnjič v Beogradu sem si nabavil nekaj njegovih knjig. Vsekakor zanimivo, v knjigah konkretni problemi, njihova rešitev, slike možganskih valovanj pred terapijo in po terapiji, slike možganskih hemisfer pred zdravljenjem in po zdravljenju in strokovna razlaga… Za samozdravljenje ni primerna,vsaj na začetku ne, vse dogajanje se “dogaja” v zato namenjenih klinikah in ustanova pod vodstom usposobljenih ljudi. Sam Janov pa deluje zelo vitalno in misli zelo hitro…LOL

Lepo je če deliš
Prikaz 1 prispevka (od skupno 4)
  • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.