Reply To: Preseganje ega?

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Preseganje ega? Reply To: Preseganje ega?

tadej pretner
Moderator

Ker pa si precej trdoglav in imaš kompleks človeka-vseveda…ki ima
vedno prav…drugi pa tako nič ne vemo…in zgolj tavamo naokoli v nisko
vbracijskih poljih…se ne rabiš truditi z odgovorom.

Se bom vseeno. Pri tebi odgovor sicer verjetno ne bo padel na plodna tla, morda pa bo koristil komu drugemu. Zato so forumi …

Res ne vem zakaj bi se potem človek mantral z nekimi čudnimi meditacijami…da bi bil v praznini…in to še v taki praznini…ki ne bo podpirala mojih hinavskih-sebičnih…želja-ciljev…naprimer novo lastno stanovanje ali daljše udobne počitnice…ker niso v skladu z razvojem mene samega in skupne celote… … …

Vem da sem ti tole že povedal, ampak ti bom še enkrat. Glede na kupe knjig, ki si jih prebral, veš, da si v energijskem smislu del celote (pa ne le to, si tudi del družbe …). Sedaj pa narediva primerjavo relacije ti – celota, z relacijo celice telesa – celo telo. Telo kod celovit sistem podpira celico, ki deluje v skladu z zdravjem telesa. Če deluje “po svoje”, se proti njej bori, jo skuša spraviti spet v tirnice, kjer bo delovala v korist celote …
In enako dela praznina/življenje s tabo. Kako lahko pričakuješ, da te bo praznina podprla, če “zanikaš” povezavo z njo in skušaš nekaj narediti le zase. Enako je v družbenih relacijah. e deluješ tako, da je dobro zate in za druge, folk to prepozna in “dobra” energija se vrne k tebi. Če energijske pretoke z družbo “zapiraš” z egoizmom, ti bo tudi družba rekla “ne”. Pasulj …

Lepo je če deliš