Reply To: Preseganje ega?
Forum Duhovnost › Forumi › Duhovna rast › Preseganje ega? › Reply To: Preseganje ega?
Brezo wrote:
Nikakor ne. V enem od prvih postov v tejle temi sem napisal, da ti je takrat, ko si v praznini, vse ql, v lajfu pa ni vse ql, tako, da v njem ne moremo tvorno funkcionirati, če smo stalno v praznini. Med drugim ti takrat, ko si v praznini dol visi za razne obveznosti, dogovore … – ampak vse to je del lajfa in se “dogaja” na ravni ega. Poanta je v vnašanju nepogojenega v pogojeno, to je frakcija uma, ki jo lahko razvijemo, običajno pa se zanjo uporablja ime meta um ali diamantni um. To vam bom med drugim predaval naslednjič, ko se vidimo v šoli.
Zdaj pa spet ne vem kakšno praznino imaš v mislih…tole mi glih ne liči na high level praznino…
Ne vem, kako naj praznino pojasnim drugače, kot morje energije, prežeto z univerzalnim informacijskim poljem, iz katerega izhaja vse manifestirano, kot tudi vsa polja realnosti. Biti v praznini, pomeni izstopiti iz polja/polj realnosti v tisto, kar je med temi polji, v tisto, iz česar polja izhajajo. Tam imaš občutek, da le si, izkušaš obilje, tu ne obstajata čas in prostor.
Brezo wrote:
V prvem linku ki sem ga ubacio je govora o nižjem in višjem manasu…ko človeček deluje iz nižjega uma oz. iz osebnosti…takrat mu je lahko vseeno in se mu dobesedno lahko jebe za sve…Ko pa deluje iz višjega uma oz. nivoja duše je pa glih kontra…
O manasih nimam kaj dosti pojma. Tekst, ki si ga podal v linku, sem sicer pred časom prebral, a v spomin ni dovolj sveže umeščen, da bi ga komentiral. Osebnost pa običajno definirajo kot celoto vedenjskih, duševnih in telesnih značilnosti, ki dajejo ton našem odnosu do sveta, komunikaciji … Mnogo avtorjev jo enači s pojmom jaz (ne vsi, nekateri pod »jaz« ne upoštevajo telesnih značilnosti, a ostaja dejstvo, da ključno vplivajo na naše vedenje). In po mojem razumevanju osebnost oziroma jaz vsebujeta tudi nepogojeni del, ki pa je bolj ali manj speč. In če kdo deluje iz nižjega uma, bi jaz razumel tako, da pač deluje bolj ali manj reaktivno. Ampak ne razumem kaj misliš s tem, ko praviš, da se mu lahko za vse jebe. Po mojem daleč od tega (glej moj prispevek v tej temi, ki govori o neskladju med podjazi).
Delovanje iz višjega uma v materialnem svetu, pa je lahko le delovanje z meta umom. Se pravi, da vnašaš kvalitete nepogojenega v pogojen svet.
Brezo wrote:
“Praznina”…zame pomeni delovanje iz nepogojenega uma…Nepogojenost je pa drugi izraz za nenavezanost…drugače povedano to je delovanje iz višjega manasa oz. višjega uma…in v takem primeru, če ima človeček dogovore, obveznosti, itd…jih bo tudi izpolnil…Praznina naj bi v mojem kontekstu pomenila kao delovanje iz srčne čakre…
Praznino res lahko enačiš z nepogojenim umom, vendar pa nepogojenosti ne moreš enačiti z nevezanostjo. V nepogojenem umu, kot sem že zgoraj omenil, ne obstajata prostor in čas in ne le da na tej ravni dogovorov in obveznosti ne moreš izpolnjevati, ampak se jih celo ne zavedaš. Dogovori, obveznosti, prenosi znanja … so raven ega. Nevezanost pa je značilnost delovanja na meta ravni – normalno recimo izražaš, a nisi vezan nanje. Torej gre le za čustva, ki se nanašajo na aktualen trenutek (cela paleta, od bolečine do veselja).
Praznina ne bo delovanje iz srčne čakre. Je pa raven srca precej v žlahti z meta umom.