Reply To: Pasja posla

Forum Duhovnost Forumi E-pogovori Pasja posla Reply To: Pasja posla

Član

Tadej, dal ti bom en moj oseben primer.

Nekaj časa se bival v hribovju med velikimi stoletnimi gozdovi. Tam je bila ena majna vas in imeli so dva psa…eden je bil tako prijazen…drugi pa precej napadalen in ljudje so se ga bali…če ni bil na ketni, se je ponavadi takoj zagnal v ljudi…ljudje so bežali kot kure na vse strani

En dan se odločim, da si ogledam tega psa in grem direktno k njemu. Vsedem se v bližino njegove pasje hiše, pseto pride ven in me gleda, jaz pa se za njega sploh nisem zmenil…Pseto gleda in nekako ne ve kaj naj naredi…jaz vzamem ven čokolado in se sladkam, brez, da bi se zmenil za njega…pseto se končno odloči pride do mene in me ovohava…verjeto si je mislil, kakšen model, se je to zdaj to k meni privlekel…Ponudim mu čokolado in skupaj se sladkava…ga malo pobožam in mu rečem, da je prava faca…da mu ketna ne pristoji in mu jo vzamem dol…potem nekaj časa skupaj sediva in paseva zijala…

Čez nekaj časa se vstanem in grem…pseto pa za mano…ko prideva med ljudi…se zažene med njih…kure se razbežijo in me preklinjajo zakaj sem spustil psa…jaz pa se veselo režim…No pes nikoli ni bil napadalen do mene…bila sva prava frenda…Kot vidiš, je naravnanost do psa zelo pomembna, saj jo čuti…Po moje pa tudi to ali si s psom v določeni resonanci.

Lepo je če deliš