Reply To: Preseganje ega?

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Preseganje ega? Reply To: Preseganje ega?

zofija
Član

js lih ne vem kaj je rekel in kaj ni ampak jaz za sebe najdem tudi bistvo v teh stvareh, ki si jih napisal oz. Jezus oz. Tomaž in sicer, jaz si to nekako takolele predstavljam oz. razumem:

– Bog ni v morju, zraku ali pa v postu, molitvi ali pa v miloščini do drugih, če mislimo, da bomo s tem postali “čisti” ja, potlej res škodujemo svojemu Duhu……on biva v vsakemu od nas in zunaj nas in poznavanje samega sebe je nujni pogoj za odkritje Boga.

-Nikdar ne verjamite nikomur, ki trdi, da bi rad odrešil svet ali pa, da prinaša mir na svet, vsakdo ga mora sam v sebi najti in pot vodi čez vojno(borbe v sebi) kakor tudi borbe zunaj…….nič ne bi vsak posameznik za sebe naredil, če bi jaz prinesel mir, ne, vsak je sam zase odgovoren…pomagaj si sam in tudi Bog ti bo pomagal….

-sovraštvo je najbližje čustvo ljubezni in žal nekako najprej spoznamo sovraštvo, da potem sploh prenbližen vemo kaj je ljubezen in žal se taka čustva seveda pojavijo najprej pri naših najbljižjih, družini, saj se vsi rodimo v neko družino, zatorej so tudi najprej oni deležni naših negativnih čustev in obratno. Kar poglejte družinske prepire, se mi zdi, da smo že vsi izrekli kako sovražno besedo, čustvo zoper njih……
Lepo je če deliš