Reply To: Preseganje ega?
Forum Duhovnost › Forumi › Duhovna rast › Preseganje ega? › Reply To: Preseganje ega?
14. 9. 2010 ob 22:00
Anonimnež
Nedejavno
Kaj ego pomeni…čist odvisno katerega avtorja in literaturo se vzame…al se gleda s stališča ki ga učijo v šoli al s stališča mojstrov…
Po mišljenju običnih ljudi je ego= osebnost, kaj je pa to gledano s strani mojstrov sem pa ubacio slovar kao na svoji strani in se mi ne da več še enkrat govorit…
V prvem linku je pa za moje pojme čist dobro razložen, samo je treba poznat izraze…višji manas= kavzalna raven= raven duše…sem tudi že ubacio razpredelnico…
Povedano po domače in kot večina ljudi razume besedico “ego”…ko se ego 100% preda oz. pride pod nadzor duše, se temu reče da je ego presežen...ega nima smisla tajit, zanikat, se ga izogibat…to je samo daljša pot…če se hoče ego predat dušici, se ga mora smatrat kot bebico, ki noče da ga mamica varno pelje za rokco…Ko pa bebica dostkrat pade, se potolče, krvavi,kriči od nemoči….pa tudi lažje sprejme pomoč mamice…in ko se čist prepusti ga mamica lepo nosi v rokicah al pa pelje na vozičku…Upam da je razumljiva metaforo…
——————————————————————————————
Hm, teh napotkov pa itak da se taki človečki kot smo mi ne moremo kar naenkrat držat, ampak lepo step by step…preko več lifeov, če ne gre vse v enem…je pa to pot bhakti in karma joge…