Reply To: Preseganje ega?
Forum Duhovnost › Forumi › Duhovna rast › Preseganje ega? › Reply To: Preseganje ega?
Ena izmed stvari v življenju, ki sem jih dojel…je ta, da ne hodi blizu ženski, ki žlobrunda o ljubezni…tudi taki ne…ki izusti ali napiše…LJUBIM TE…kajti kmalu sledi nož v hrbet…no…in že smo pri dobrem starem prijatelju EGU
Tadej Pretner je človek…ki ima v vsaki roki po en ultimatni adut…POGOJENI UM…in…PRAZNINA…ta dva sta mu podlaga za vse…in njegova življenjska filozofija
In ubog jaz…ki nimam nobenega duhovnega spoznanja…o nebeško čudoviti izvorni enosti…in bom ostal na nivoju omejenega trpečega ega
Če vprašaš klasičnega človeka…ali poduhovljenega človeka…Ali je resnično srečen ???…Pri obeh zaznaš v tisti sekundi ko jima vprašanje zdrsne skozi zavest…napetost…Poduhovljeni se potem zbere in nekaj žlobrundra…klasični pa tako jamra…kot mu je že v navadi…Torej ljudje…Ali ste resnično srečni ???…Si upate priznati…kaj bi bilo to…ali naredilo…resnično srečne ???… …No mogoče vas praznina naredi srečne…VAS RES…???…KAJ PA IZVIRNA ENOST ???…ah…kva je že to ???
Dobri stari prijatelj ego…ki je skozi človeško zgodovino postal utelešje Hudiča v mnogih preoblekah in glavni krivec za vse…je hkrati tudi spoznanje…da Bog ni popoln !?…Izvorna zavest, ki je ustvarila raznovrstne trpeče-telesne oblike, da bi skozi njihovo trplenje pridobivala izkušnje…ki jih pač nima…torej sama po sebi ne more biti popolna…zanimivo kaj ne
Ironija je…da ljudje, ki se pokakajo na duhovnost…in enostavno živijo svoje življenje…jih ego prav nič ne moti…v bistvu sploh ne mozgajo o egu…življenje izkušajo veliko bolj…kot boste vi duhovneži bilo kdaj…bilo kje.
Ali drugače povedano…sem zadnjič prebral zanimiv post…Da duhovneži s svojimi meditacijami in žlubrundranjem Bogu nič ne koristijo…koristijo mu ljudje ki resnično aktivno živijo svoje življenje…brez predalčkanja…stereotipov…omejitev…in kaj vam bo zdaj EGO…zakaj bi ga sploh morali preseči…ja res no…zakaj ???