Reply To: Preseganje ega?
Forum Duhovnost › Forumi › Duhovna rast › Preseganje ega? › Reply To: Preseganje ega?
tadej pretner wrote:
Ma ne. Takrat sem bil le presenečen nad globino tvoje identifikacije s prepričanjem, da si ponižna (mimogrede, ali se ti ne zdi, da takšno prepričanje jemlje moč manifestacije?, da je nekako tako – bo že Bog za vse poskrbel, meni ni treba).
Men se zdi, da ti vsako prepričanje jemlje moč manifestacije…….in ni nekaj takega kot dobro in slabo, to obstaja v našem pogojenem umu. Kolker jaz sebe poznam, že od začetka lapam o naši, človeški, notranji Odgovornosti in res ne vem od kod ti ideja, da potem jaz mislim, da bo že Bog za vse poskrbel? A si mogočee do tega sklepa prišel, ker imaš ti tako prepričanje o ponižnosti in si me potem dal v neki svoj okvir? Ne vem, samo sprašujem in torej ne čakam, da mi bo bog pomagal…….. delujem……in bog deluje v meni, kakor je bog v vsakemu in povsod……mir, radost, sreča, ljubezen nikoli dovolj tega…..in jaz sem mnenja, da človek, ki ga vodi “ego”, ne more sploh razumeti kaj dejansko pomeni mmir, radost, ljubezen…..jaz sem pač spontano, čez svoje dogodke, delovanje, čez svojo egojebo prišla do ponižnosti in sploh do razumevanja teh stvari, duhovnih, neduhovnih, na sploh nekako pridobiš razumevanje za vse stvari in, ko ima človek razumevanje potem ima tudi mir, radost, ljubezen in jih seveda širi v svet v ljudi in, če to ni bog?