Reply To: Nebuloze 1,618
Forum Duhovnost › Forumi › E-pogovori › Nebuloze 1,618 › Reply To: Nebuloze 1,618
![](https://forum.duhovnost.eu/wp-content/uploads/2017/09/slikca.jpg)
Brezo wrote:
E Rezica, če si že poznavalka in ljubiteljica gob…a si kdaj pomislila da bi imela predavanje “Uporaba norih gob in mušnic za doseganje višjih stanj zavesti”…
Bi imela takoj dost kandidatov, mogoče bi se celo jaz namalal tam…Predavanje s praktičnim primerom valjda…nekak v tem smislu- dragi človečki rdečo mušnico lahko pripravimo na 101. način izberite si tistega, ki vam je všeč, nato jo zaužijte x gramov, prižgite svečo ali vžigalnik, glejte vanjo…tralala…postopoma lahko začnete uporabljat telefon za duhce…”Halo bako javi se…”
Tole me pa spominja …na eno oddajo , ko sta dva tipčka raziskovala naravna zdravila …zelišča južna amerika
no pa je prišlo tud do teh rastlinic, ki jih konzumirajo …
Jaz sem tud mislila , da se te rastlince uporabljajo samo pri teh ljudstvih , za doživljanje višjih stanj ..ampak oni se ga čist tko fino zadenejo …cela vas…tko kot ena veselica
so gledali ko ene prikazni , nič prijetno gledati totalno odsotne face , zraaven nekaj pojčakali ..pa doživljali svoje privide …tko da
No drug primer pa je bil ..pač uporabljli isto rastlinico …namen pa je bil iskati vzrok zdravilo za eno bolezen….oteklina na vratu ..
pač zopet zadevanje ..ampak z namenom.
No ugotovili nič , vaška vračula ni najdla vzroka …razen mravelj
potem jim je pa šaman, druge vasi, (do katerega sta potovala , ker zahodna protivnetna zdravila niso pomagala) dal čist en tak nasvet …ene liste ene rastline , ki je rastla v bližini …uporabljali so jo proti oteklinam.
(Pa še nekaj mi je fasciniralo sicer nima ravno veze s gobicami …mapk sam ta šaman si je poškodoval nogo , oni tak hodijo bosi ..pa zemlja …in to živo rano si je spiral samo spet z enim poprakom enega lubja …in fora noga umazana..ampak rana čista ko solzica ..poleg seveda hraste …)
Tist je pomagal…in verjamem, da so imeli tisti listi pač eno učinkovino ….protistrup…
Ampak ugotovilo so da so vzrok mravlje…ki so jih mimogrede zlo spoštovali …
No in spet so bile krivi duhovi mravelj …so jih potem pokuril pa zažgal ….
zakaj najberž vejo sam oni …
no tolko od teh rastlincah …in uporabi le teh…
mimo grede sem se lih spomnila …čeprav se ne tiče lih direktno tvojega posta.
Tko da nobene mistike …
šamanstvo pač temelji .na tem , da vzroki bolezni povzročajo …hjm višje sile …
saj kuker se jaz spomnim ..ker me je včasih tole mal zanimal … čist informativno.
Sicer pa kar je nam tuje …je itak mistika…
strelka2010-09-07 17:54:34