Reply To: afirmacije
Forum Duhovnost › Forumi › Duhovna rast › afirmacije › Reply To: afirmacije
ANA wrote: Mogoče bo tole mal hecna tema, pa vendarle.
Zanima me , kako pravilno zastaviti afirmacijo. Npr.: izveš za neko dignozo. Rečejo mogoče bo treba, mogoče pa tudi ne. Kako si pravilno “vprogramirati” miselni vzorez, ki bo preprečil, da “bo treba” . Recimo: to se ne bo zgodilo, vse bo v redu. Ali: sem poplnoma zdrava, posega ne bo treba opraviti. Ali je dovolj: odpravljam vse negativno kar je v meni. Ampak a ni tako, da že s tem, ko nekaj negiramo lahko prav tisto prikličemo? No malce filozofiranja prosim….
Afirmacij na “vse negativno” običajno ne formiramo, ker preveč razpršijo pozornost. Djva en drug primer – bolezen ledvic.
Tud sicer ni tako preprosto, da bi člouk sam eno afirmacijo rolu, pa bi blo. Taka zadeva ima več faz:
Uvodne:
– formiranje jasne namere: moje ledvice so povsem zdrave
– formiranje jasnega prizora (predstava, v kateri si z zdravimi ledvicami)
Začetek postopka:
– povsem racionalna uglasitev s ciljem (razmišljaš o situaciji, v kateri imaš zdrave ledvičke, v čem bo situacija drugačna v primerjavi s situacijo, v kateri ledvica niso zdrava, kajj vse boš potem lahko pojedel(a)/spil(a), kar zdaj ne smeš …
– čustveno se omehčaš, da boš lahko med postopkom aktivirala čustveno energijo (v srcu si predstavljaš nekoga, ki ga imaš najrajši, nekoga, za katerega misliš, da je blazno potreben ljubezni …)
– izrečeš jasno namero in jo podpreš z vizualizacijo
-čustveno se identificiraš s ciljem namere (uživaš k svina u buče, saj imaš za kaj – tvoja ledvica so namreč popolnoma zdrava)
– fazo uživanja vleci čim dlje – čustvena energija je namreč tista, ki informacijsko preprogramira celice, a za to rabi čas
Kdor je pameten, takšno vajo ponavlja tri tedne vsak dan