Reply To: Krvni pritist

Nataša
Član

strelka wrote: Kaj pa pol tisti, ki ne morjo spati? So potem nonstop v realnosti al blaženosti?Wacko

Tisti, ki ne morejo spati, imajo po moje razne moteče dejavnike, ki jih motijo v njihovem stanju blaženosti, kot je na primer sitna, nemirna in razdražljiva mama, pa seveda še kaj drugega iz okolice …

strelka wrote: spimo se telo “obnavla” in dojenček je še drobcen rabi še mal več spanja ….se hitreje razvija…Smile,no otroci
zakaj je pa potem odraslim dovolj 5-8 ur ..otroci pa rabijo veliko več spanja…

Rast je gotovo tudi eden od pomembnih dejavnikov pri spanju. Dojenček v primerjavi z otrokom precej hitreje raste in zato gre velika količina energije. Odrasli pač ne rastemo več. Pubertetniki recimo spet rabijo več spanja, saj takrat tudi zelo intenzivno rastejo.

strelka wrote: Tko da je zame tale tvoja hipoteza …bolj posploševanjeSmile

Sem že na začetku napisala, da je to moja hipoteza in da ne pravim, da ima kakšno vezo s čim. Seveda obstaja več dejavnikov za spanje, to, kar sem napisala, je eden od vidikov in se strinjam, da je posplošitev.

strelka wrote: a potem tud otroci pač iščejo blaženost…Embarrassed

Mislim, da otroci sledijo svojemu naravnemu ritmu, ki jim ga narekuje telo. So bolj ali manj usklajeni in spijo toliko, kot potrebujejo, da se lahko regenerirajo, saj tekom dneva porabljajo velike količine energije. Pri tistih otrocih, ki pa res zelo veliko spijo, se mi pa zdi, da je možno, da so kaže kakšen vzorec bega pred čim.

Nataša2010-08-03 21:19:08

Lepo je če deliš