Reply To: s.p.
Forum Duhovnost › Forumi › Duhovna rast › s.p. › Reply To: s.p.
30. 7. 2010 ob 23:49
Anonimnež
Nedejavno
Jaz tega načeloma ne podpiram…sem za boljši nadzor nad črno ekonomijo in za manjše davke, ne pa da imamo največje med vsemi evropskimi državami…Jaz si pa včasih vzamem kakšen mesec al pa dva za lenarjenje pa potem itak nadoknadim vse…
Zakaj pa imajo sam študenti in upokojenci razne popuste…zakaj nimajo še delavci… Delavci kao vse podpirajo, potem morajo pa še kao za bus in ostale stvari plačevat največ…kar se pa države tiče pa prav podpira lenuhe…tist ko dobiva podporo naj bi opravil določeno število družbeno koristnega dela pa bi bila stvar rešena. V domu upokojencev zmeraj rabijo razne bolničarje in strežnice al pa za kakšne smeti pobirat…
Sicer pa imam trenutno vse urejen, samo enkrat se moram mal spravit preverit če vse štima…ne kot gradbinci, ko so preverjal delovni staž na ZPIZ-u pa so ugotovil da jim šefe ni nič plačeval…videl kar nekaj takih primerov…ne moreš verjet koliko so bili besni, razočaran ipd.
Še večja banalnost se mi zdi pa ko je podjetnik plačeval za sebe in še za eno kao prispevke…so ga pred enim letom zbrisal iz registra…ni dobil nobenega obvestila in je lepo plačeval…ko je pa delavka hotela v penzijo ji je pa manjkalo glih eno leto…Pa tak nadzor…in to je celo pred kratkim pisal po časopisih…in kar je bil še največji štos uradne ustanove sploh niso vedle kako reagirat v tem primeru, ker je bil kao prvi tak primer do sedaj…Mislim svašta, prav črni humor od strani države…