Reply To: s.p.
Forum Duhovnost › Forumi › Duhovna rast › s.p. › Reply To: s.p.
22. 7. 2010 ob 5:41
Irena
Član
Nataša wrote:
Irena, nisem čisto prepričana, če najbolje razumem tvoje vprašanje …Ampak glede na to, da imam s.p., lahko povem, da sem lep čas morala delati predvsem na določenih strahovih, ker v tem primeru plača pač ni zagarantirana, in glede na to, da imam dva otroka, sem se morala strah naučit nadomeščat z zaupanjem. Zdaj, če se temu reče jajca, potem pa naj bo.
Jaz sem trdno in globoko prepričana, da največ in edino šteje zadovoljstvo pri delu – in “imeti jajca” zame ne pomeni, a je nekdo s.p. ali pa uslužbenec, temveč da napravi vse, kar mora, da lahko počne tisto, s čimer zadovoljuje svoje in družbene potrebe.
tadej pretner wrote:
Irena, očitno se ti zdi, da v primeru, ko nekje napišem, da je imel nekdo “jajca” iti na svoje, posledično pomeni, da so vsi tisti, ki so v običajnih službah, brez jajc. Če je temu res tako, velja tudi tale logika:
– Podatek A: Kužki imajo štiri tačke.
– Podatek B: Tudi mucki imajo štiri tačke.
– Sklep: Pri kužkih in muckih gre v bistvu za isto živalsko vrsto.
No, moja logika ne temelji toliko na napisanih “jajcih”, kot na izgovorjenih, ko smo enkrat v šoli debatirali o tem. Jaz sem sicer izvedela takrat za vse rizike s.p. jev, o čemer prej nisem nikoli razmišljala, hkrati pa je ostal “še en sklep” – uspešni s.p. ji face, da jim ni para
Pa nič v slabo – v bistvu gre pri vseh nas za isto vrsto, bi rekel Darwin