Reply To: Ponudba kristalov
Forum Duhovnost › Forumi › Kristali › Ponudba kristalov › Reply To: Ponudba kristalov
BAD-BOY wrote:
Kako se pa določa kvaliteto kamene strele? Je tako, da čistejša/prozornejša kot je, bolj je kvalitetna?
Cenovno sicer po čistosti, a po mojih izkušnjah najbolj “delajo” kamene strele z različnimi vključki (kloriti, železo …). Nasploh nisem imel doma nikoli nobene popolnoma čiste kamene strele, ki bi dejansko ekstremno dobro delala.
BAD-BOY wrote:
Tadej, ko boš spet v Ljubljani oz., ko se bova zmenila za tisti svečnik, prinesi še kamene strele in heliodorje. Kamena strela me zanima tja do 0,5 kg ali malenkost več (da ne boš vsega sabo nosil).
Imaš tudi kake lepe primerke jantarja? Malo večji so v trgovinah dragi k svina.
Velja. Jantar je pa tudi zame predrag, da bi ga kupoval na zalogo, tako, da ga včasih zrihtam le, če mi ga kdo naroči. Ampak to zna trajati, saj moram tudi jaz počakati na ugodno priložnost za nakup, saj ga ni za kupovati od vsakega prodajalca. Pogosto se namreč dogaja, da ima jantar v sebi veliko svinjarije in ga zato stopijo, svinjarijo poberejo ven in ponovno vlijejo. Takšne primerke je pogosto kar težko ločiti od originala, zato delam z zelo ozkim krogom dobaviteljev, ki so pač zanesljivi.