s.p.

Prikaz 1 prispevka (od skupno 44)
  • Avtor
    Prispevki
    Irena
    Član

Tole sem hotla vprašat že večkrat, pa se je priložnost ponudila danes:

Čist nevtralno (pa ne čist Wink ) me zanima, zakaj so tisti v državnih in drugih službah ( brez s.p.-ja ) “brez jajc”?

Poudarek je na s.p.-ju – in ne na zadovoljstvu, ki je v kolektivni podzavesti menda rezervirano za samostojneže (in tudi v zavesti marsikoga Smile ).

Pričakujem zanimivo izmenjavo izkušenj Thumbs Up

Irena
    Lepo je če deliš
    Anonimnež
    Nedejavno

Tisti osebek, ki je pri biologiji oz.anatomiji človeka kaj poslušal ve da moški nimajo jajc…jajca imajo samo ženske…moški imajo moda, kar je pa čist druga stvar…Je pa zanimivo, da tega tudi večina študentov medicine ne ve oz. ne loči…in vsake toliko časa kakšen pade prav zaradi tega…LOL

Lepo je če deliš
    zlati rez
    Član

Brezo wrote: Tisti osebek, ki je pri biologiji oz.anatomiji človeka kaj poslušal ve da moški nimajo jajc…jajca imajo samo ženske…moški imajo moda, kar je pa čist druga stvar…Je pa zanimivo, da tega tudi večina študentov medicine ne ve oz. ne loči…in vsake toliko časa kakšen pade prav zaradi tega…LOL

hahahahha….bravo Brezo……muda do holivuda……hahahaha……znanstveno dokazano……hahahaha..Clap
    Clap

Lepo je če deliš
    tadej pretner
    Moderator

Irena wrote:

Tole sem hotla vprašat že večkrat, pa se je priložnost ponudila danes:

Čist nevtralno (pa ne čist Wink ) me zanima, zakaj so tisti v državnih in drugih službah ( brez s.p.-ja ) “brez jajc”?

Irena, očitno se ti zdi, da v primeru, ko nekje napišem, da je imel nekdo “jajca” iti na svoje, posledično pomeni, da so vsi tisti, ki so v običajnih službah, brez jajc. Če je temu res tako, velja tudi tale logika:
    – Podatek A: Kužki imajo štiri tačke.
    – Podatek B: Tudi mucki imajo štiri tačke.
    – Sklep: Pri kužkih in muckih gre v bistvu za isto živalsko vrsto.

Irena wrote:

Poudarek je na s.p.-ju – in ne na zadovoljstvu, ki je v kolektivni podzavesti menda rezervirano za samostojneže (in tudi v zavesti marsikoga Smile ).

Pričakujem zanimivo izmenjavo izkušenj Thumbs Up

Irena

Avatar se je pogostokrat pritoževal, da je v službi nezadovoljen in tisto o jajcih in lastnem podjetju sem napisal kot protiutež temu, da hodimo v službe, ki nas ne zadovoljujejo, popolnoma jasno pa je, da obstaja cel kup folka, ki je s svojim delom v takšni ali drugačni službi zadovoljen, zato je tvoj sklep, da so/ste vsi tisti, ki hodite v službo, na trhlih nogah.
    Ko pa smo pri folku, ki s svojim delom ni zadovoljen, ne glede na to, iz kje nezadovoljstvo izhaja (neustrezno delo, slaba plača, slabi odnosi, sistem, ki te utesnjuje …) pa ostaja dejstvo, da večina kljub temu, da so na jobu nezadovoljni, na njem vztraja. Včasih so rekli, da je navada pač železna srajca, danes pa to pojasnjujemo skozi identiteto žrtve (v tej identiteti se človek ne čuti odgovornega za tisto, kar se mu dogaja), vplivom nizkovibracijskih polj realnosti … In verjemi, da je potrebno zelo veliko poguma, da se v takšni situaciji, sploh če nimaš finančnega zaledja ali in opravljaš delo, ki ni defcitarno, odločiš za avanturo z lastnim podjetjem. Današnja ekonomija ni zdrava in prisoten je problem neplačevanja, ki ga v službi običajno ne čutiš. Breme odgovornosti pri takšni odločitvi pa je še hujše, če imaš recimo otroke, ki so neposredno odvisni od tega, kako ti bo šlo. In ko se odločiš za lastno podjetje, je valjda razumljivo, da boš, če je le mogoče, izbral čim bolj zmagovito kombinacijo med tistim, kar te veseli in tistim, za kar misliš, da boš lahko uspešno tržil.

Lepo je če deliš
    Anonimnež
    Nedejavno

Hm, ker je tema glih s.p. bom malo skrenuo sa puta in vprašal nekaj kar mi je glih kapnil na misel in bi marsikoga drugega tudi zanimal…

Evo Tadej vprašanje zate, ker si postal voditelj šole…ko sem čekiral šifrator poklicev sem naletel na poklic “zdravilec”…to je neka nova zadeva, ker obstaja šele par mesecev, kaj je bilo pred tem ne vem…In ko sem šel vprašat na zavod kako je s tem, če je treba izpoljnjevat kakšne posebne pogoje…niso vedeli nič…prav tako ne na GZS in nekaterih drugih uradih…oz. so dajal čist kontra informacije…in nazadnje so celo rekel naj vprašam kar na šoli, pa šole sploh omenil nisem…a oni mislijo, da kar vsi hodimo v šolo če mal informativno sprašujemo…Se vidi da so samo javni uslužbenci in birokrati…LOL

Skratka zanima me tist osebek ki kao konča to šolo in hoče biti s.p. zdravilec…kakšen je postopek za registracijo…Question A dobi kakšno licenco, pod katero zbornico spada, a je zakon o zdravilstvu sploh že sprejet oz. kaj napredoval…Question Al je še vse po ta starem…Tongue
    Lepo je če deliš
    tadej pretner
    Moderator

Brezo wrote: Hm, ker je tema glih s.p. bom malo skrenuo sa puta in vprašal nekaj kar mi je glih kapnil na misel in bi marsikoga drugega tudi zanimal…

Splošni podatki o zagonu lastnega podjetja so tule: http://mladipodjetnik.si/

Brezo wrote:

Evo Tadej vprašanje zate, ker si postal voditelj šole…ko sem čekiral šifrator poklicev sem naletel na poklic “zdravilec”…to je neka nova zadeva, ker obstaja šele par mesecev, kaj je bilo pred tem ne vem…In ko sem šel vprašat na zavod kako je s tem, če je treba izpoljnjevat kakšne posebne pogoje…niso vedeli nič…prav tako ne na GZS in nekaterih drugih uradih…oz. so dajal čist kontra informacije…in nazadnje so celo rekel naj vprašam kar na šoli, pa šole sploh omenil nisem…a oni mislijo, da kar vsi hodimo v šolo če mal informativno sprašujemo…Se vidi da so samo javni uslužbenci in birokrati…LOL

Skratka zanima me tist osebek ki kao konča to šolo in hoče biti s.p. zdravilec…kakšen je postopek za registracijo…Question A dobi kakšno licenco, pod katero zbornico spada, a je zakon o zdravilstvu sploh že sprejet oz. kaj napredoval…Question Al je še vse po ta starem…Tongue

Ne vem, kako je z morebitnim novim šifratorjem, a do sedaj si lahko dejavnost zdravilstva izvajal, če si registriral šifro dejavnosti 93.050 – Druge osebne storitve (bioenergija, radiestezija, organizacija srečanj). Zaenkrat je mogoče opravljati dejavnost zdravilstva brez kakršnekoli licence. Med registriranimi zdravilci pa imamo takšnole situacijo:
    – tisti, ki so pridobili licenco na GZS
    – tisti, ki delajo brez kakršnekoli licence

V ustanavljanju je državna komisija, pred katero bo treba v bodoče pokazati ustrezno znanje, za pridobitev licence. Glede tistih, ki so pred tem že pridobili licenco na GZS, je treba povedati, da ne bo avtomatično priznana, ne bo pa niti ničvredna. Komisija naj bi glede vsakega imetnika takšne licence presodila, ali mu bo izdala novo licenco na podlagi stare “kar tako”, ali pa bo moral “odgovoriti še na kakšno vprašanje”.
    Glede tistih, ki delajo brez licence, bo določeno prehodno obdobje, v katerem bodo morali svoj status urediti.

Vi boste verjetno prva generacija šole, ki bo “padla pod državno komisijo”. Ampak to še ne pomeni, da vsa bo ta dejansko karkoli vprašala. Če se ne motim, vam v pogodbi o šolanju piše, da morate paralelno s šolanjem izvajati terapije in o tem voditi dnevnik. Vse skupaj je mišljeno tako, da bo treba na koncu šolanja tej komisiji predložiti te dnevnike, potem pa se bo le-ta za vsak primer posebaj odločila, ali bodo kandidata še kaj vprašali, ali pa mu bodo licenco kar podelili. No, kar se tiče splošnih medicinskih znanj, pa bo treba izpit vsekakor narediti.

Ne me zdaj držat za besedo – zadeva je zamišljena tako, kot sem napisal, ni pa nemogoče, da se bo kdo spomnil še kakšnih sprememb.

Lepo je če deliš
    Napsha
    Član

Enih pet, sest let nazaj sem pustila svojo birokratsko sluzbo, moji obcutki so bli ze cist otopeli, sej se sploh ne zavedas, da ti vsa energija odtece, ko dnevno hodis nekam, kjer nimas srca… S tem, da sem pustila sluzbo, sem si pridobila mal maneverskega prostora in moci, da je sploh kej novga lahko prslo v moj lajf, ampak to mi pa se ni prnesl nobenih sprememb v meni sami….Samo pustit sluzbo se zdelec ni blo dost. Aja s.p.ja pa nisem odprla haha

Lepo je če deliš
Prikaz 1 prispevka (od skupno 44)
  • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.