Reply To: Ponižnost
Forum Duhovnost › Forumi › Duhovna rast › Ponižnost › Reply To: Ponižnost
Brezo wrote:
Tadejči, če imaš ti probleme s sprejemanjem hinduizma, raznoraznih gurujev in vsega kar je gor naštet…potem predpostavljam da tiste tvoje tehnike in procesi pač niso dost učinkoviti al pa ne sežejo tolk v globino kot misliš…mogoče jih pa ne izvajaš pravilno…Sicer mi pa tud ti ličiš na nekega “kvazi” guruja…učiš kao o delovanju iz praznine…tralala…pa te ena taka banalna stvar vrže iz tira… skratka delovanje iz praznine naj bi bilo sprejemanje vsega in prepuščanje…Jaz pa imam tak občutek da ti dobesedno filtriraš informacije in sprejemaš samo neke znanstvene dokaze, ki so včasih tud dvomljivi, zanemarjaš pa intuicijo in nerazumski del…
Pojem sprejemanje ne pomeni, da ti mora biti vse ql, daleč od tega. Gre le za to, da zadeve prepustimo skozse, ne da bi nas recimo razburile ali kaj podobnega in pojem sprejemanja ne more biti ločen od ustvarjanja mnenja – sploh ne danes, ko smo z informacijami tako bombandirani, da je poglavitni problem njihova selekcija. In če nečemu nisem naklonjen, to ne pomeni, da me je to vrglo iz tira. Tako to vidiš ti, pa do neke mere tudi Zofija (ob polnih ustih ponižnosti mi pripisuje, da me stresa ob besedi ponižnost, da jo želim prikazati versko blazno …) in to je jasen znak, da je pravzaprav moje nestrinjanje z vajinim pogledom na ponižnost iz tira vrglo vaju. Razlika je le v tem, da si ti s svojimi izpadi ob prihodu na forum, z današnjim Tadejčijem in kvazi gurujem bonus neokusnosti že porabil. In če boš s takšnim načinom komunikacije nadaljeval, ti bo dostop do foruma preprečen – pa ne zato, da bi me tvoj način živciral, ampak preprosto zato, ker želim na forumu red in primerno raven komunikacije.
Brezo wrote:
Bi te ponovno vprašal, kako to, da v šoli ti ne predavaš Ogorevcu, Plutovi, meni in ostalim, ko pa so ti stvari tako kristalno jasne.
strelka wrote:
Zdaj pa vprašanje ..zakaj bit ponižen, komu biti ponižen ….čemu če smo
vsi enaki, enakovredni …
vsi se rodimo goli in bosi …je tako?
In
kdo nas dela drugačne…različne …? Smo vsi ljudje …
Tole preprosto vprašanje sem Zofiji zastavil že jaz, pa iz njenega pisanja nisem uspel izluščiti jasnega odgovora.