Zrcalce, zrcalce na steni povej
Forum Duhovnost › Forumi › Duhovna rast › Zrcalce, zrcalce na steni povej
- This topic has 37 odgovorov, 5 glasov, and was last updated 14 years, 4 months nazaj by strelka.
-
AvtorPrispevki
-
24. 6. 2010 ob 14:26 #3832NapshaČlan
Pred kratkim
sem gledala film Walking Between the Worlds – Gregg Braden, pa bi
rada napisala mal povzetka iz enega dela filma in sicer na temo, da
nam nase okolje vedno nastavlja ogledalo, pa ce to prepoznavamo al pa
ne. Pa sej to ni novo, ampak se mi je zdelo fajn razdeljeno na sedem
ogledal:Prvo
ogledalo:Kar smo in
kar izzarevamo v tem trenutku, se nam zarcali nazajDrugo
ogledalo:tisto kar
obsojamo in presojamo v tem trenutku zivljenja. Ce se znajdemo med
ljudmi, ki nas razjezijo, frustrirajo itd., se lahko
vprasamo:Ali mi kazejo
sebe v tem trenutku? Ce si posteno odgovorimo z ne, potem je velika
verjetnost, da nam kazejo tisto kar mi obsojamo. In ce v sebi nosimo
nek naboj, smo lahko prepricani, da se bomo s tem srecaliTretje
ogledaloko se srecamo
z nekom mogoce prvic v zivljenju in ta clovek nam je takoj vsec,
nekaj nas privlaci. Vcasih so to celo zaljubljenosti na prvi pogled.Razlozi, da
pac v zivljenju izgubimo dele sebe (npr. Uzitek) in lahko, da nam ta
oseba pac pokaze ta izgubljeni del. Predlaga, da se v takih trenutkih
vprasamo:Kaj je kar
vidim v tej osebi, da sem izgubil ali mi je bilo odvzeto?Cetrto
ogledaloopazovanje,
prepoznavanje in spreminjanje svojih navad, odzivov, odvisnosti –
boljs razlozeno v Karmicni diagnostiki in pa v procesu
prisotnosti na forumuPeto ogledalo
Nasi starsi
nam s svojim obnasanjem do nas, zarcalijo nas odnos, nase prepricanje
in nasa pricakovanja do Stvarnika. Ko zdravimo odnos do starsev,
zdravimo odnos do Boga in obratno.Sesto
ogledalo – temna noc Dusepotrebna je
spretnost, da zamajemo ravnotezje v naravi in nasem zivljenju. Lahko
pa smo prepricani, da se znajdemo v tezkih zivljenskih situacijah
samo takrat, ko smo ze osvojili vse spretnosti in sposobnosti, da
najhujse zivljenske izzive prebrodimo graciozno. Iz te perspektive so
tezave in izzivi priloznost, da demonstriramo mojstrstvo. Ko se
znajdemo v situaciji, da smo vse izgubili in vidimo sebe mogoce prvic
brez svojih fixnih custvenih in mentalnih odzivov in konstruktov, ki
smo jih zgradili, ko se nimamo na nikogar obrniti, vse kar imamo je
sebe in verjamemo, da procesu zivljenja lahko zaupamo in da lahko
zaupamo sebi v zivljenju.Sedmo
ogledalo – kako zaznavamo sebeVsaka
izkusnja je popolna, ne glede na izid. Gledati na sebe ali svoje
izkusnje kot neuspeh, je mozno samo, ko zacnemo primerjati z necim
drugim. Ponavadi smo hitri s kritiko do sebe. Ce smo storili vse, kar
je pac v nasi moci, bodimo pozorni, da ta kritika ne izvira iz neke
zunanje primerjave.Pa se tale
video za zraven na to temo:Daigu 2010-06-24 19:27:09 27. 6. 2010 ob 10:36 #3853strelkaParticipantTale zrcala men niso nikoli čist jasna …oz. nikoli čist popolnoma ne verjamem nekaterim trditvam.
Ker se mi je že tolikokrat pokazalo ….da čisto vsaka dejanja pa niso ravno zrcalo tebe – se pravi mene… sebe.strelka2010-06-27 10:36:59
27. 6. 2010 ob 18:08 #3856NapshaČlancao strelka, mi je vsec tale tvoj novi muc na ekranu, lepa mrcina
jst gledam na stvar tko, ce neki ze v startu dvomimo in negiramo, si enostavno zapremo sanse. Za spoznavanje sebe je za moje pojme treba met potrpezljivost, pa zelezno voljo, tud ko stvari ne zgledajo logicne, pa brskat naprej z vprasanji vase in postenimi odgovori o svojih strahovih, custvenih odvisnostih itd., ne bom pametovala, ker moji mozgani so trenutno skuhani od vrocine, pa velik tega je blo napisanga, ampak a se spomnis, ko sem pred kratkim napisala o eni oddaji, ko so z monitorjem posneli, da sest sekund preden se je nekdo zavestno odlocil, so ze posneli kaj se bo odlocil, se pravi je smiselno ozavescat, od kje izvirajo nase odlocitve, dozivljanja…Kar je pa tud point, da ce izviras, da si sam pritegnes dogodke iz svoje notranjosti, je potem velik bolj logicno sprejemat ljudi in situacije in ne brcat, obtozevat, se jezit itd, ker s tem si samo jemljemo energijo in v lastno skledo pluvamo….
27. 6. 2010 ob 18:28 #3857strelkaParticipant
dobra tale puma ..ko tko “grdo” gleda… ane …Saj ni treb pametovat ..ker itak , če se pri meni preveč pametuje …že zgubiš itak vse šanse da te bom sploh sprejela kot pametnega ..ampak bolj za nakladača…ki kao pozna vse skrivnosti življenja…
Samo poglej …vem nihče ni idealen vsi imamo ene napakice , pa pač svoje fore ..in svi jih izražamo na svoj način …
To je meni briljantno jasno …
Samo pride človek v štacuno …po domače povedano..prov s principa da j**e v glavo …., nič mu ni prav …v bistvu ma sam sabo en velik problem, ker mu je konc meseca zmanjkalo pokojnine in je živčen …npr kaj bo zdaj trgovec naredil vrtal po sebi …kaj je sedaj narobe naredil , ker ga je lepo pzdravil pa vprašal kaj želi?
Da še mal, da nima oni drugi totalne izpade … Kaj zdej ..da mu pokaže njegov špegu pa nakurči nazaj…al kaj …, pol mu bo pa še eno na gofljico poslal…
potem bi bilo to ogledalo …npr. tistega prvega.
In tukaj jz ne vidim niti ene logične povezave …In je še veliko takih situacij …
vem ekstremen primer ..samo tudi to se dogaja.Sicer se ne držim konkretno bistva, ampak …to je praksa npr.
strelka2010-06-27 18:32:38
27. 6. 2010 ob 19:22 #3858AnonimnežNedejavno27. 6. 2010 ob 19:35 #3859NapshaČlanstrelka wrote:
dobra tale puma ..ko tko “grdo” gleda… ane …Saj ni treb pametovat ..ker itak , če se pri meni preveč pametuje …že zgubiš itak vse šanse da te bom sploh sprejela kot pametnega ..ampak bolj za nakladača…ki kao pozna vse skrivnosti življenja…
Samo poglej …vem nihče ni idealen vsi imamo ene napakice , pa pač svoje fore ..in svi jih izražamo na svoj način …
To je meni briljantno jasno …
Samo pride človek v štacuno …po domače povedano..prov s principa da j**e v glavo …., nič mu ni prav …v bistvu ma sam sabo en velik problem, ker mu je konc meseca zmanjkalo pokojnine in je živčen …npr kaj bo zdaj trgovec naredil vrtal po sebi …kaj je sedaj narobe naredil , ker ga je lepo pzdravil pa vprašal kaj želi?
Da še mal, da nima oni drugi totalne izpade … Kaj zdej ..da mu pokaže njegov špegu pa nakurči nazaj…al kaj …, pol mu bo pa še eno na gofljico poslal…
potem bi bilo to ogledalo …npr. tistega prvega.
In tukaj jz ne vidim niti ene logične povezave …In je še veliko takih situacij …
vem ekstremen primer ..samo tudi to se dogaja.Sicer se ne držim konkretno bistva, ampak …to je praksa npr.
Za moje pojme tak clovek stoji pred tabo, da ga v sebi sprejmes tko kot je, ker ce v sebi obsojas in se jezis, sam sebi jemljes moc, pa se naslednji dan bos mel recimo isto sceno, pa naslednji….., pol pa pijes red bulle za energijo hahaha
Brezo o vampirjih pa res ne vem dost hahaha, a se ne morjo videt v speglu, se nkol slisala…..
27. 6. 2010 ob 20:11 #3861strelkaParticipantpa to ti je odgovor…he, he …, spet problem v meni …če unmu manjka enrgije…, pa je siten…
.
strelka2010-06-27 20:26:49
-
AvtorPrispevki
- Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.