Reply To: Doubleganger
Forum Duhovnost › Forumi › Duhovna rast › Doubleganger › Reply To: Doubleganger
17. 6. 2010 ob 11:01
enya
Član
tadej pretner wrote: Večina avtorjev se ne nagiba k mnenju, da jih sami ustvarjamo, ampak da vse so ustvarjene in potekajo paralelno.
Jest sem razumela kvantno fiziko (sicer nimam veliko pojma o navadni fiziki hehe), kot da itak VSE sami ustvarjamo. To se mi zdi tudi logično, najbolj mi namreč sede teorija, da s svojimi mislimi kreiramo svet. Od koga bi bilo namreč drugače to ustvarjeno, če smo mi del tega informacijskega polja in ne neka ločena entiteta, ki samo “sodeluje” pri vsej zgodbi (od bigbenga dalje).
Zdi se mi pa, da je res to, da marsikateremu avtorju zlasti pri new age-u, zakaj pa ne tudi pri kvantni fiziki nudi neko “tolažbo” in se zaradi tega najdejo v teorijah, kjer SO STVARI ŽE USTVARJENE, torej niso odvisne od nas.
Zakaj potem lahko angeli laufajo za tiste, ki jim verjamejo, zakaj nekdo bolj verjame transurfingu in mu zaradi tega tudi deluje, zakaj nekomu bolj laufa biorgonomija (komplementarnost) ali pa tudi ta nova metoda. Po mojem mnenju je vsaka od teh lahko ful učinkovita, če sede določenemu človeku. Pa to ni sam tako, da bo človek rekel: to in to bom verjel, ampak se nekatere stvari zgodijo spontano in brez veliko naše volje. Volja pa pride do izraza, ko bi neko metodo, ki nam itak že sede, dejansko uporabljali v praksi. Saj je človek najbolj pripravljen vztrajat in proaktivno delovat po poti-metodi, za katero verjame, da bo prišel do cilja.