Reply To: Komentarji navezani na temo praznina

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Komentarji navezani na temo praznina Reply To: Komentarji navezani na temo praznina

Član

zepo wrote:

dobro vem…da vsak od njih…ko se pogleda v obraz…dobro ve…kje in kako živi…samemu sebi ne more lagat…resnica zna bit zelo neprijetna.

Lepo pozdravljen AvatarNe vem, če to ravno drži 100% . Mislim, da se mnogo ljudi ne zaveda svoje pozicije v lajfu. In na zavestni ravni se še kako lepo uspešno da lagati samemu sebe. Če imaš strahove pred podzavestnim doživljanjem (recimo nekakšno resnico v nas o samem sebi), se pač preusmeriš na zavest in ustvariš lep obramben mehanizem…Pravzaprav je to spontan, avtomatski proces – neke vrste preživeti s čim manj travm…Seveda pa zadeva ne more funkcionirat v nedogled. Nekje so neprijetne manifestacije, ki jih morda pozna samo in le oseba sama..kaj v določenem trenutku doživljaš. Koliko pa imaš volje in moči za tole preseganje, je pa seveda osebna zadeva. Mnogo ljudi se osredotoča na anarobno in aerobno aktivnost – vsekakor- hormonski doup. Pa prehrana z visokim GI tudi deluje…Obstaja tudi hiper asktivnost. Sam vse tole je le prekrivanje realnosti s pajčevino trenutne iluzije.Je pa fajn, da ima človek lastno odgovornost…če jambra, potem je najbolje, da sam sebi. Morda se pol kaj premakne…Ali pa tudi ne…vsak živi svoje življenje…sam v sebi.

Ok, s filozofskega stališča tudi to drži.

Jaz sem imel v mislih bolj direktno smer…Ljudje lahko žlobrundrajo marsikaj…dejstvo pa je, da je njihova realnost to…kar čutiijo na svoji koži…Realnost rada tepe…boleče tepe…ko dobijo udarec jih zvije…in konec je iluzije…da sonček sije in rožce cvetijo.

Isto je pri denarju…marsikatero neumnost napišejo ali rečejo ljudje o denarju…Ko pa jih postaviš pred golo dejstvo…in naenkrat ni več denarčkov…se začnejo zvijati kot črvi na vročem asvaltu.

Meni ni treba ničesar dokazovati…vsak od vas pri sebi dobro ve kako deluje deluje družbeni sistem in kako spolzek je lahko teren…kakšno življenje v resnici živi…in kakšno bi rad živel…Pa naj Tadej ali kdo drug…zbija norce na mojo “črnoglednost”

Lepo je če deliš