Reply To: trebušni možgani
Forum Duhovnost › Forumi › Zdravje in alternativna medicina › trebušni možgani › Reply To: trebušni možgani
ANA wrote: jst bi se kar strinjala z Zepom…lahko dokažem praktično…zadnje čase ( cc 1 mesec ) mi tamali spet noče hodit v vrtec…ne zna mi povedat zakaj, da se pač bolje počuti doma, da se mu ne ljubi hodit,risat,športat, itd…no ampak želim povedat, da ko je vse skupaj tako daleč, ga začne bolet trebušček..zvija ga, potem mora kakat, včasih od vsega hudega celo bruha. Jaz poskušam ostat mirna, mu nežno prigovarjam, da naj ne misli kako hudo mu je, temveč naj misli o lepih stvareh, ki se dogajajo v vrtcu,…ko mu položim roke na trebušček, začutim močno vrtinčasto energijo, roke takoj postanejo vroče, srček mu divje razbija…tako se v naročku nekaj časa “reikirava”…in je malo bolje….hočem povedati, da če je to kar pravi Zepo trebušni možgani…moram rečt, da jih jaz “čutim” tam …in zeloooo so močni…presežejo naše glavne možgane in jih je strašno težko utišat, umirit….powerfull….
no, toliko o Zepovi teoriji…
lep dan!
Ana, ne gre za nobeno niti Zepovo, niti mojo teorijo. Trebušni možgani so preprosto živčevje, ki ves obdaja prebavni trakt (tudi požiralnik in želodec), s tem, da je del, ki obdaja črevesje, povsem avtonomen. Črevesja pa imaš v trebuhu metre in metre, zato je tem možganom nesmiselno določati neko lokacijo, zoženo na ozko cono. Je pa tam spodaj še precej “zanimivih” točk, recimo dva pleksusa (sakralni in trtični), na katera lahko na ta način vplivaš in še kaj.