duševne bolezni
Forum Duhovnost › Forumi › Zdravje in alternativna medicina › duševne bolezni
- This topic has 90 odgovorov, 18 glasov, and was last updated 8 years, 1 months nazaj by Fiona Mojca.
-
AvtorPrispevki
-
27. 5. 2010 ob 9:49 #3286rdečelaskaČlan
Pozdrav vsem!
Se prvič oglašam v tem forumu, na katerega me je usmeril prijatelj, kajti zanima me ča imate kakšne ideje kako bi se lotila pomagati nekomu, kjer je očitno da rabi pomoč.Poznam namreč osebo, ki mi je zelo blizu in je pred nekaj leti, zaradi težke situacije v življenju doživela t.i. živčni zlom. Dobila je strokovno pomoč – tablete. Sedaj je minilo že nekaj časa in “zdravljenje” s tableti se bo zaključilo v kratkem. Tu pa pride problem, ker so tej osebi pojasnili da je problem le “biokemična reakcija v možganih” ter poleg tablet ni v času zdravljenja ali sedaj dobila nobene terapije z pogovori in kakršne koli usmeritve da se loti reševanja svojih “travm” in problemov, ki so jo pripeljali v to situacijo. Posledično torej ta oseba zavrača vse ideje da potrebuje kakršno koli dodatno pomoč in da je res v ozadju več kot biokemična reakcija.
Imamo mogoče kdo kaj iskušen s takšnimi situacijami in osebami?
Menim da čakati, da sama ugotovi, če rabi pomoč, samo pomeni da se ji bo zadeva verjetno ponovila preden pride do te odločitve…
hvala za kakršne koli ideje!
27. 5. 2010 ob 10:40 #3294AnonimnežNedejavnoNajprej mora ta oseba spremenit mišljenje…to niso samo možgani, nevrotransmitorji in tist kar pričajo po psihiatričnih ustanovah…kako pa to doseže je pa drugo vprašanje (sama ali s pomočjo)…Prvi korak naj bi pa bil kao detoksikacija telesa zarad zdravil, zraven pa kakšen pogovorček in lažja meditacija…Ne priporočam pa glih kakšnih dihalnih vaj iz pranajame al pa kakšnih drugih močnih tehnik za psiho…pri takih je treba na začetku bolj na easy, potem pa vidiš kako se stvari odvijajo…seveda gre pa zraven vsega tudi prizemljevanje…
Odvisno zakaj je prišlo do živčnega zloma…predpostavljam pa da je ta zadevca malo bolj simpl za reševanje kot pa shizofrenija…Je pa vse odvisno koliko bo on imel volje, interesa…narest kaj pri sebi in koliko je pripravljen sprejet pomoč…Ne obstaja za vse človečke isti recept…dober terapevt se prilagodi človečku in ima pri vsakemu drugačno taktiko…27. 5. 2010 ob 11:18 #3295tadej pretnerModeratorrdečelaska wrote: Pozdrav vsem!
kako bi se lotila pomagati nekomu, kjer je očitno da rabi pomoč.Tu pa pride problem, ker so tej osebi pojasnili da je problem le “biokemična reakcija v možganih”
Posledično torej ta oseba zavrača vse ideje da potrebuje kakršno koli dodatno pomoč in da je res v ozadju več kot biokemična reakcija.
Energijske vibracije v naših celicah so odraz vibracij naših prepričanj, travm, strahov … Če se torej možgani odzivajo na neobičajen način, je vzrok na finejših ravneh.
Na tem forumu smo že večkrat govorili o tem, da se takrat, ko človek na tak ali drugačen način zaustavi čustveni tok, v avričnem polju formirajo energijske tvorbe, ki s poljem niso povezane – ključno pa vplivajo na napetosti, ki jih čutimo v telesu in na to, kakšne dogodke privlačimo. V ekstremnih primerih tako blokirane čustvene energije (recimo travmatični dogodki) je reakcija v možganih podobna, kot če ti zamrzne računalnik – biokemijski procesi, ki spremljajo procesiranje dogodkov se prekinejo, kar destruktivno vplivas na samokontrolo človeka.
Mislim, da torej zajec leži v tem grmu. Tej osebi to poskusi predstaviti na takle način, kajti če meni, da je pač njen problem zgolj fizičen (nenavadna biokemijska reakcija v možganih, do katere prihaja kdo ve zakaj), si ne more pomagati niti sama, niti ji ne moreš pomagati ti. V momentu, ko sprejme dejstvo, da je telesna realnost posledica čustvene in miselne realnosti, pa se odprejo vrata za spremembe.29. 5. 2010 ob 12:21 #3321čarliČlanrdečelaska wrote: Pozdrav vsem!
Se prvič oglašam v tem forumu, na katerega me je usmeril prijatelj, kajti zanima me ča imate kakšne ideje kako bi se lotila pomagati nekomu, kjer je očitno da rabi pomoč.Poznam namreč osebo, ki mi je zelo blizu in je pred nekaj leti, zaradi težke situacije v življenju doživela t.i. živčni zlom. Dobila je strokovno pomoč – tablete. Sedaj je minilo že nekaj časa in “zdravljenje” s tableti se bo zaključilo v kratkem. Tu pa pride problem, ker so tej osebi pojasnili da je problem le “biokemična reakcija v možganih” ter poleg tablet ni v času zdravljenja ali sedaj dobila nobene terapije z pogovori in kakršne koli usmeritve da se loti reševanja svojih “travm” in problemov, ki so jo pripeljali v to situacijo. Posledično torej ta oseba zavrača vse ideje da potrebuje kakršno koli dodatno pomoč in da je res v ozadju več kot biokemična reakcija.
Imamo mogoče kdo kaj iskušen s takšnimi situacijami in osebami?
Menim da čakati, da sama ugotovi, če rabi pomoč, samo pomeni da se ji bo zadeva verjetno ponovila preden pride do te odločitve…
hvala za kakršne koli ideje!
Jz ti svetujem, da ji za začetek priporočaš branje knjig kot npr. Moč zdravilnih rok od Barbare Brennan ali pa Karmična diagnostika od Ogorevca. Mislim, da bi ji ti dve knjigi pomagale pri dojemanju, da naše življenje ni zgolj fizično in bi se mogoče začela tvoja kolegica postopoma zavedat od kje nastajajo problemi in kako jih razreševati;)
čarli2010-05-29 12:23:163. 6. 2010 ob 11:42 #3466rdečelaskaČlan3. 6. 2010 ob 16:29 #3487strelkaParticipantčist tko …sem se spomnila ene knjigice …
in sicer Življenje je tvoje …od Louise Hay…25. 10. 2011 ob 16:16 #11469atlantidaČlanZdravo,
imam prijatelja, ki že vrsto let boleha z težkimi psihičnimi boleznimi. Zdravljenje je od zmeraj odklanjal in ni hotel k nobenemu zdravniku, uradne ali alternativne medicine. Če mu je nekdo samo omenil zdravnika je popolnoma znorel. Enkrat je celo lastno mater lovil z nožem po hiši. Ta je popolnoma obupala in ga pustila pri miru, on pa je nadeljeval življenje v svojem lastnem sanjskem svetu.
Vse se je nekako pričelo z knjigami Carlosa Castanede. Močno se je začel zanimat za čarobništvo in astralna potovanja v druge dimenzije. Imel je celo lasten druidski meč, ki ga je sam narisal in naredil.
Vse je prišlo do te mere, da je star 30 let z tremi leti gimnazije. Skratka, nobene izobrazbe.
Pred enim letom je zbolel mončno in je padel v nezavest. Takrat se mu je mati, ki je samohranilka, opogumila in poklicala rešilca ter je bil odpeljan v bolnišnico. Po pregledu so ugotovili, da je zadeva zelo resna in so ga napotili na zdravljenje v Ljubljana Polje. Tam mu je diagnosticirana shizofrenija.
Mene sedaj zanima, iz kateregaa minerala ali kristala bi bil zanj primeren eliksir, da bi se nekako spravil k sebi in se potegnil ven iz svojega lastnega sanjskega sveta?
Ali je možna kakšna alternativna metoda zdravljenja, ki bi ga lahko pozdravila?
Ali on sploh sme meditirati?
To so moja vprašanja. Njegova družina, mama in sestra, in nas par prijateljev, kar mu je preostalo iz srednje šole se trudimo po svojih močeh, da ga nekako spravimo nazaj v realnost, da lahko postane samostojen in se postavi na lastne noge.
Vaših odgovorov bom zelo vesela in se Vam za njih vnaprej zahvaljujem.
LP
-
AvtorPrispevki
- Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.