Reply To: Komentarji navezani na temo praznina

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Komentarji navezani na temo praznina Reply To: Komentarji navezani na temo praznina

mojka
Participant

moj komentar po prebranem

naše učenje in dojemanje se mi zdi kot ogrodje igre “štiri v vrsto”. eni najprej napolnijo spodnjo vrsto, potem naslednjo… eni pa grejo navpično in v nečem pridejo visoko, nekje pa jim manjkajo osnove. to me je vedno čudilo, ker jaz sem tisti prvi tip in ko je nekdo nekaj zelo obvladal, sem mislila da ima tudi ostalo pošlihtano Smile in sem bila nekajkrat zelo presenečena. res se z višine bolje vidi, kaj vse manjka. res pa tudi te višine ne moreš zaobjeti popolnoma, če ti manjkajo osnove …. pravzaprav se čisto strinjam z natašo… poznam primerke (namesto človečke Wink) ki so utelešenje izgube ravnotežja navzgor- če se to lahko razume…. skratka redijo se v ego na svoji duhovni poti
kar se pa praznine tiče…. spet se govori o mistiki in “podobnem”. ampak mistike se ne da učiti. kot tudi ne pričakovati od človeka vse….če ne pa nič. ni preveč produktivno. vrhovi imajo pod sabo celo goro.
eno so osnove…če pa kdo postane mojster, je postal zaradi sebe, ne ker bi koga posnemal…. eni bi radi s posnemanjem postali mojstri. s posnemanjem se učiš obrti. mojstrstvo pride kasneje in zraste vsakemu samo na njegovem zelniku
Lepo je če deliš