Reply To: Pozornost_zavest_spontanost

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Pozornost_zavest_spontanost Reply To: Pozornost_zavest_spontanost

Irena
Član

snowcat, odlična vprašanja Smile

tadej pretner wrote:

Irena je jedla jajca, preden je vedela, da ji bo pomagalo na kolena, odkod to info, da ji jajca bodo pomagala ? Kako to, da je razpoznala, da to je za jest ?
Zakaj je ,,podlegla,, potrebi jest jajca ?
Kaj je bilo pokazatelj tega, da deluje ,,prav,, torej v skladu s lastnimi potrebami ?

snowcat

Lahko ti povem podoben svoj primer – ko sem imel pred ful leti v nekem momentu ful sesuta /vneta pljuča, mi je tako zadišalo grozdje, da sem ga šel kupit kljub visoki vročini. Šele precej kasneje sem nekje prebral, da grozdje koristi pljučam. Kadar si dovolj v stiku s samim sabo, preprosto veš, kaj je zate dobro. Tudi tu gre za relacijo plazilski možgani – znanje vrste iz kolektivnega nezavednega.

Saj ni res, pa je Smile
Danes ponoči sem uvajala sodelavko, pa mi je občasno prav naglas piskalo ob izdihu… Brrr. Zoprno, nerodno, neprijetno.
Ponavadi grem iz nočne direkt spat, danes pa me je kljub utrujenosti “neslo” v trgovino. Sem ljubitelj zelenjave, sadja pa ne (razen direkt iz grma, drevesa…) Vzamem v trgovini – GROZDJE – se ga doma najem, grem spat. Vstanem , spet jem GROZDJE. Si nato skuham kavo, običajno PRVO dejanje v novi dan. Se vsedem za računalnik ………….in preberem tole zgoraj Big smile

V pojasnilo – kljub takim malim zoprnostmi (koleno, pljuča) se smatram za ZDRAVO. Zdravnik me že letaaaaa ni videl, če bi me, bi mi verjetno postavil kar nekaj diagnoz. Wink
Morda so pa trenutno moj “zdravnik” moji reptilski možgani. Če prav razumem – neprosti del duše. Zdravje je itak iskanje ravnotežja; večni proces in ne neko stanje. Relacija reptilskih možganov in kolektivnega nezavednega je torej trenutno balansiranje in iskanje ravnotežja….torej ta relacija trenutno kar deluje oz. je pretočna.
Lp,i

Irena2015-10-27 15:33:52

Lepo je če deliš