Reply To: Divji kostanj
Forum Duhovnost › Forumi › Zdrava prehrana › Divji kostanj › Reply To: Divji kostanj
tadej pretner wrote:
Enostaven nasvet, kako na hitro dobiti kostanjev pire
1. skuhaš cel kostanj
2. odrežeš svetlo liso, s katero se je držal ježice (pogledaš, če je noter slučajno črv;)
3. daš v čisto stiskalnico za česen z odrezano površino navzdol (po možnosti brez vonja po česnu)
4. stisnešDobiš čisto sredico brez vseh kožic in grenkobe.
Uporabno za takojšnjo uporabo ali pa za shranjevanje v zmrzovalniku in kaj podobnega.A veš da sem jaz včasih nalupis surov kostanj in ga olupljenega dal v skrinjo. Pireja sicer iz njega nisem delal, sem ga pa pogostokrat vrgel v pečico in mi je bilo prav ql.
P.S. – glede črvov v kostanju: po mojem so črvi v kostanju namerno, ne slučajno
mmmm za mrzle zimske dni
Pa tud surov kostanj je zanimiv za jest. Sicer ga ne moreš ful pojest, ker je še bolj nasiten. kakšnega pa lahko, ni strupen. Je pa zanimiv okus
P.S. – glede črvov v kostanju: po mojem so črvi v kostanju namerno, ne slučajno