Eterično telo

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Eterično telo

Prikaz 1 prispevka (od skupno 19)
  • Avtor
    Prispevki
    tissa
    Participant

Zanima me v kakšni meri kako lahko
    določene snovi v hrani, zeliščih, pripomorejo oziroma vplivajo na eterično in astralno telo oz. na
    razmerje med njima?? Steiner je govoril, da imajo grenila, se pravi grenčice,
    ki jih je ogromno
    npr. v encijanu,
    pelinu, v manjših količinah pa jih je moč najti seveda tudi v drugih zeliščih
    ali zelenjavi, vpliv na to, da se eterično
    in astralno telo lažje prežemata. Gre verjetno
    za to, da je po zaužitju eterično telo bolj pretočno in se zato globje spoji v
    astralnega. ?

Lepo je če deliš

"Kdor gleda navzven, sanja. Kdor gleda navznoter, se prebudi." Carl G. Jung

tadej pretner
    Moderator

tissa wrote: Zanima me v kakšni meri kako lahko
    določene snovi v hrani, zeliščih, pripomorejo oziroma vplivajo na eterično in astralno telo oz. na
    ki jih je ogromno
    npr. v encijanu,
    astralnega. ?

Hrana ključno vpliva predvsem na eterično telo. Nekatere vrste hrane ga krepijo, druge izčrpujejo (t.i. garbage food). Dejstvo je, da lahko prek ustrezne hrane prejmemo veliko biofotonov, ki so na avrični ravni potem predvsem v eteričnem telesu, ključno pa vplivajo naprocese samozdravljenja. Veliko biofotonov je v sveži zeleni hrani in sadju.

Vsako višje energijsko telo prežema kompletnega nižjega, s tem, da ima predvsem eterično to sposobnost, da se lahko širi navzven in preide v astralno. Temu pravimo ekspanzijska sposobnost eteričnega telesa, ki ni toliko odvisna od hrane, se jo pa da zelo natrenirati. Do takšnega širjenja eteričnega telesa v astralno prihaja recimo pri terapevtskem delu. Ko imaš med terapijo preblisk o nečem, vezano na klienta, je to običajno zato, ker se je terapevtovo eterično telo razširilo v astralno, ki je vzročno in mu pač od tam prihajajo v zavest različni prebliski in informacije, vezane na klientove težave.

Seveda sta eterično in astralno telo v najlepši interakciji takrat, ko imamo zavestnost v coni trebuha – posledično je v obeh telesih manj blokad. Blokade na čustveni ravni so recimo tipične za astralno telo. Ne odražajo se le na drugi, ampak tudi v četrti čakri (srčne rane, zamere …). Vezane so na različna prepričanja, ki preprečujejo tok energije v coni srca. Enako je pri mentalnih tipih ljudi – imajo orenk zastoje energije v coni srca. Grenak okus spodbuja delovanje srca in delno te blokade sprošča. Moški so recimo precej bolj mentalni kot ženske – čustvena energija jim zato v sistemu slabše teče in v srcu imajo v povprečju veliko več energijskih zastojev kot ženske. Telo teži k ravnotežju, zato recimo moškim nezavedno bol paše pivo, ki je grenko. Ko se energija srca sprosti, se seveda astralno in eterično telo lepše integrirata.

Lepo je če deliš
    Fiona Mojca
    Participant

Najbrž bomo o tem govorili v šoli, me pa vseeno zanima že zdaj:
    Kako spustiti zavestnost v trebuh?
    Niti ne vem, kje jo imam Wink

Lepo je če deliš
    strelka
    Participant

Big smile

kaj se tole luštno bere.
    zdaj zdaj vemo ..zakaj moški raje pijejo pivoBig smile
    hjm hjm ….a sladkor je pa za ženske potem …
    Lepo je če deliš
    tissa
    Participant

tadej pretner wrote:

Zanima me v kakšni meri kako lahko
    ki jih je ogromno
    npr. v encijanu,
    astralnega. ?

Veliko biofotonov je v sveži zeleni hrani in sadju.

Moški so recimo precej bolj mentalni kot ženske – čustvena energija jim zato v sistemu slabše teče in v srcu imajo v povprečju veliko več energijskih zastojev kot ženske. Telo teži k ravnotežju, zato recimo moškim nezavedno bol paše pivo, ki je grenko. Ko se energija srca sprosti, se seveda astralno in eterično telo lepše integrirata.

Če je
    tako, potem tudi s nastavljanjem soncu v neki meri krepimo eterično telo. Tudi
    sveža zelenjava in sadje dobivata večji del biofotonov preko sončne energije,
    svetlobe.

Ja,
    se zdi logično…neko razlago, sicer drugačno, zakaj moški radi posegajo po
    grenkem (recimo pivu) in zakaj ženske ljubijo sladko,
    sem že slišala, sam se ne spomnim čist, kako je
    že točno šlo… Moški naj bi bili v povprečju bolj jezljivi in to vpliva na
    žolčnik & jetra, posledica je iskanje grenkih okusov –kajti grenčice
    dobrodejno delujejo nanju. Ženske pa naj bi bile v povprečju bolj pod stresom,
    zaradi usklajevanja svojih vlog in naj bi z sladkorjem »blažile« stres.

Na
    fizičnem nivoju se trdnost in pretočnost et. telesa odslikava v moči imunskega
    sistema, a je tako? Potemtakem me zanima kako nanj (na et. telo) vpliva
    razmerje vroče, mrzlo, predvsem ekstremi? Ali ga recimo savna, pa plavanje v
    ledeno mrzli vodi (vsako leto po TV radi pokažejo, da nekateri to že tradicionalno
    počnejo v decembru oz. januarju) krepi?

In
    nenazadnje kako, v kakšni meri zvoki, glasba, pa ves ta zvočni hrup okoli nas
    vplivajo na eterično telo? Opažam recimo pri sebi, da mi zadnje čase daleč
    najbolj paše tišina, sweet sound of silence, čeprav sem velik ljubitelj glasbe.

Sej v
    končni fazi je pa zvok (ki, je v bistvu le vibracija) lahko tudi zdravilen ,
    gongi, zdravilni zvoki v TKM…

Lepo je če deliš

"Kdor gleda navzven, sanja. Kdor gleda navznoter, se prebudi." Carl G. Jung

ozelot
    Participant

Učitelji solarne joge veliko govorijo o tem da človek skozi oči fajn prebavlja fotone.

Lepo je če deliš

Vedno znova vse po starem

tadej pretner
    Moderator

Mojca Fiona wrote:

Najbrž bomo o tem govorili v šoli, me pa vseeno zanima že
    zdaj:

Kako spustiti zavestnost v trebuh?

Niti ne vem, kje
    jo imam
    Wink

Temu bo v šoli posvečen en cel dan.
    Za začetek začni zavestno dihati s trebuhom.

tissa wrote:

Če je
    tako, potem tudi s nastavljanjem soncu v neki meri krepimo eterično telo. Tudi
    sveža zelenjava in sadje dobivata večji del biofotonov preko sončne energije,
    svetlobe.

Drži.

tissa wrote:

Ja,
    se zdi logično…neko razlago, sicer drugačno, zakaj moški radi posegajo po
    grenkem (recimo pivu) in zakaj ženske ljubijo sladko,
    sem že slišala, sam se ne spomnim čist, kako je
    že točno šlo… Moški naj bi bili v povprečju bolj jezljivi in to vpliva na
    žolčnik & jetra, posledica je iskanje grenkih okusov –kajti grenčice
    dobrodejno delujejo nanju. Ženske pa naj bi bile v povprečju bolj pod stresom,
    zaradi usklajevanja svojih vlog in naj bi z sladkorjem »blažile« stres..

Po kitajski tradicionalni medicini resonira grenak okus s srcem, z jetri pa kisel. Jetra se bavijo s presnovo – mastno meso se težje presnavlja, zato zraven paše kislo. Res pa je, da grenčice sprožijo izločanje prebavnih sokov.

Tako ženske kot moški imamo v sebi kup t.i. bolečinskih teles – ženske nekoliko več disociacijskih, moški pa fiksacijskih. Pri enih in drugih ta BT povzročajo notranji nemir. Moški, ki nasploh delujejo bolj mentalno in čustva skrivajo, ta nemir manj čutijo in postanejo ob ekstremnem mentaliziranju čustveni mrliči, ženske pa so bolj čustvene, zato ta nemir močneje čutijo. Čez dan se zamotijo s kakšnimi aktivnostimi in se tega nemira sploh ne zavedajo, zvečer, ko vse potrebno postorijo in so bolj na off, kot tudi v stresnih situacijah pa ga intenzivneje čutijo. Če pa pojedo kaj sladkega ali pa kaj iz testa, pa to sproži izločanje serotonina, hormona sreče, in vse je spet navidez ql.

tissa wrote:

Na
    fizičnem nivoju se trdnost in pretočnost et. telesa odslikava v moči imunskega
    sistema, a je tako? Potemtakem me zanima kako nanj (na et. telo) vpliva
    razmerje vroče, mrzlo, predvsem ekstremi? Ali ga recimo savna, pa plavanje v
    ledeno mrzli vodi (vsako leto po TV radi pokažejo, da nekateri to že tradicionalno
    počnejo v decembru oz. januarju) krepi?

Nisem razmišljal, kako tovrstno kopanje deluje na eterično telo. V mrzli vodi se skrčijo žile in telo pride na nek način v “pospešeno” fazo, v kateri se verjetno lahko sprocesira tudi kakšen nekompleksen psihološki problem. Drugače pa eterično telo z energijo polni predvsem vranica. Ampak med kopanjem v hladni vodi in vranico ne najdem posebne povezave, čeprav seveda to ne pomeni, da je ni. Marsičea pač (še) ne vem … Wink

tissa wrote:

In
    nenazadnje kako, v kakšni meri zvoki, glasba, pa ves ta zvočni hrup okoli nas
    vplivajo na eterično telo? Opažam recimo pri sebi, da mi zadnje čase daleč
    najbolj paše tišina, sweet sound of silence, čeprav sem velik ljubitelj glasbe.

Sej v
    končni fazi je pa zvok (ki, je v bistvu le vibracija) lahko tudi zdravilen ,
    gongi, zdravilni zvoki v TKM…

Že Pitagora je menil, da je zvok v ozadju vsake kreacije. Določeni zvoki pač kreacijo podpirajo, določeni pa ne. Obstaja npr, ritem v glasbi, ki neposredno “minira” delovanje srca, zelo pogostokrat pa naj bi bil prisoten v glasbi skupin The Band in Rolling stones. Znano je tudi, da paradižniki radi “poslušajo” Mozarta – bolj rastejo, če jim predvajaš Mozartovo glasbo. Eterično telo je itak nekaj na meji med energijo in materijo in določeni toni ga pač podpirajo, težko pa rečem kateri, kot tudi to, ali gre za univerzalne tone, ali morda toni, kar podpirajo Franceljnovo eterično telo ne podpirajo Mickinega. Na netu nadeđ frekvence, ki vzpodbujajo posamezne čakre. Na vranico in posledično na eterično telo bi znala vplivati predvsem frekvenca prve čakre, verjetno pa nekoliko tudi tretje.

Tudi meni dostkrat najbolj paše tišina. Popularna glasba je danes sploh takšna, da mi ne sede – če imam radio, raje preklopim na poročila, pa naj govorijo o čemerkoli. Men tudi absolutno ne sede t.i. duhovna glasba, najlažje pa me ziritiraš z rapom. Jbg, še najbolj mi sede blues-rock, pa še za to moram biti ustrezno razpoložen.

Lepo je če deliš
Prikaz 1 prispevka (od skupno 19)
  • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.