Reply To: Doživljanje časa
Forum Duhovnost › Forumi › Duhovna rast › Doživljanje časa › Reply To: Doživljanje časa
ANA wrote: .sam enostavno ne morš drugače delovat, kot po načelih trenitnega stanja na trgu….cajt beži 500 na uro, ne samo 100 na uro…nimaš šans…če ne pelješ tako, kot vozijo drugi…te le-ti POVOZIJO….in povozi te tudi cajt…če se še tako trudiš, da bi imel neko organizacijo…ti jo drugi podrejo….ker enostavno se moraš prilagajt trg…trg se ne bo prilagajal tebi…teorija je fajn…sam to prenest v prakso…utopija….
Po tej logiki boš, če te bom vprašal, kako se počutiš, odgovorila, da tako, kot hočejo drugi. S takšnim mišljenjem si seveda v identiteti žrtve (nič ne morem storiti). Človek pa je ob pravem pristopu lahko kreator svoje realnosti. A za to žal ne obstaja instant recept, ki bi ti ga lahko prišepnil na forumu.
Prima wrote:
Fino je biti 100% v sedanjem trenutku, ampak nič ne spremeni dejstva,
da sem včeraj morala ogromno narediti z mislijo na jutri, da sem bila
danes v določenem trenutku optimalna. Primer: danes sem morala nekaj
ljudi prepričati, da sem najboljše od najboljšega. Ne bi mi uspelo, če
ne bi o tem razmišljala cel teden, se na to zelo pripravila in v to
vložila vse kar znam in sem. Tudi do težav je prišlo in izkoristila sem
jih na najboljši možni način, pa jih ne bi, če ne bi o tem razmišljala
že včeraj in že včeraj našla rašitve. O tem, da smo vpeti v sistem in da
je to prisilno stanje, sploh ni dvoma. In čas se neskončno vleče kadar
delamo stvari, ki so nam zoprne in še z ljudmi, ki dojemajo samo do tam,
kjer vidijo svojo korist.
Sicer pa mi je všeč misel ustanovitelja
Holiday Inna: “Ne skrbi, saj ne moreš spremeniti preteklosti; toda bodi
siguren, da lahko uničiš sedanjost, ker preveč skrbiš za prihodnost;
spomni se, da se polovica stvari, zaradi katerih nas skrbi, sploh ne
zgodi, druga polovica pa se bo kljub temu zgodila. Zakaj skrbeti?”
Eno je, da se na nek sestanek strokovno pripraviš, povsem nekaj drugega pa je, da se obremenjuješ, kako ti bo na sestanku šlo. Po strokovni plati se seveda moraš pripraviti.
Zdaj pa si poglejva, kako se obnese obremenjevanje s tem, kako ti bo na sestanku šlo. Če je treba koga prepričati v kaj, boš itak uspešna takrat, ko boš uspela biti sproščena. Sproščenosti pa ne bo, če boš premlevala scenarije – če bodo oni rekli to, bom jaz to itd. To bo v tebi ustvarilo napetost in kakršenkoli bo na koncu sklep sestanka, bo slonel na napetosti in to se dolgoročno ne more dobro končati. Zakaj je temu tako, je pa nekoliko daljša zgodba.