Reply To: Akaški zapisi
Forum Duhovnost › Forumi › Duhovna rast › Akaški zapisi › Reply To: Akaški zapisi
Tomaž wrote: Hvala ozelot, izsek iz bhagavadgite je odličen! Hvala tadej, tvoje razlage in pojasnila so zame prav osvabajajoča.
Počutim se lažjega.
Moj analitični um, me očitno preveč bremenu in vodi v stranpota.
Me je pa pripeljal do te teme.
Ravnokar si ozavestil en zelo pomemben življenjski segment!!! Moram pa ti reči, da je program v nas, da analitično iščemo vzroke problemov sila globok in trdovraten. Ko sem te stvari že zdavnaj razumel, je trajalo več let, da sem začel na nov način tudi razmišljati. Sedaj pa se mi res sila redko zgodi, da bi takrat, ko se mi zgodi nekaj neprijetnega začel gruntati, zakaj je do tega prišlo.
Da se razumeva – na čisto snovni stvari, sistem vzrok – posledica seveda laufa. Nek nosilec se zlomi, če ga preobremeniš – vzrok za lom je torej preobremenitev. Čim pa smo v interakciji z zavestnejšim segmentom življenja (odnosi, “usoda” …), pa je iskanje vzrokov kontra produktivno.
S povečano zavestnostjo pa začneš tudi funkcionirati drugače. Na ravni analitičnega uma si naučen, kaj je zate dobro in kaj ne. Ko si zavestnejši, pa začneš to čutiti in tisto, kar začutiš, se pogostokrat razlikuje od naučenega.