Reply To: Akaški zapisi

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Akaški zapisi Reply To: Akaški zapisi

tadej pretner
Moderator

ozelot wrote: Arjuna se je sam podal v boj proti celi sovražni vojski. Na svoji vpregi je imel Krišno. Arjuna se je zavedal da dokler je Krišna z njim mu ne more biti hudega. Verjel je v to. Sovražna vojska pa je bila sestavljena iz njegovih notranjih strahov.

Če imaš vero v sebi potem ni težko živet in se borit. Če je nimaš potem pač iščeš vzroke in posledice in rešitve in karješetazga in nikoli ni konca.

Izraz vera bi sicer jaz raje zamenjal z besedo energija, ampak drugač je pa tole udarec žeblja po glavi. Iskanje vzrokov vodi v racionalizacijo, poskus razumevanje nečesa, ampak poanta je, da se DRUGAČE OZIROMA BOLJŠE POČUTIŠ, ne pa da se trudiš razumeti, zakaj se počutiš slabo.
Pa še nekaj – taoisti so verjetno kot populacija najbolj naštelani ljudje na svetu. Je že kdo slišal za to, da bi kak taoist za svoj napredek potreboval brskanje po preteklosti?

Glede na to, da sem zgoraj govoril o svojem pogledu na ozaveščanje, pa bi rekel le še tole: Kaj za vraga kdorkoli ozavesti, če mu karmični diagnostik reče, da izhaja nek njegov problem iz neke situacije iz prejšnjega lajfa, ki jo kao “vidi”.
Glede tehle videnj bi ponovil tisto, kar sem v tej temi enkrat že zapisal – kadar so videnja preverljiva, se izkaže, da so zelo redka tista, ki so adekvatna.

Lepo je če deliš