Reply To: PROCES PRISOTNOSTI
Forum Duhovnost › Forumi › Zdravje in alternativna medicina › PROCES PRISOTNOSTI › Reply To: PROCES PRISOTNOSTI
hektor wrote:
Sem v šestem tednu procesa prisotnosti že skor mesec dni pa diham dva krat dnevno.
Tadej mam vprašajne. Dostkrat si reku, d je možna pr dihajnu razdražljivost. Men se to ne dogaja sm pa opazu, d sem zadne čase nekam negotov. Če pride do kazga stresa se mi tud hitr začnejo trest roke. Ma to veze z dihajnem al je kj druzga. A lohka kj na daljavo čekiraš z nihalom al kko drgač?
Po mojem mi ni treba nič s plajbo opletat, tole ni nič tako zelo nenavadnega. Konec koncev sem imel tudi jaz podobno fazo, ampak dosti kasneje – sem za sabo že imel 3 x po 10 tednov procesa prisotnosti in nekaj mesecev zhan zhuanga. U bistvu se mi jeto zgodilo pri dinamičnem zhan zhuangu in trajlo kar kakšna dva meseca,
Kot veš, se poleg bolečinskih teles pri povezanem dihanju procesirajo tudi kontrolni mehanizmi. Tisto glede razdražljivosti se pojavi, ko je človek še razmeroma poln bolečinskih teles fiksacijskega tipa, kontrolni mehanizmi pa so oslabeli injih ne zaržujejo več v sistemu. Podobno je tudi v primeru, ki ga opisuješ, vendar gre za drugo stvar. Predvidevam, da si imel ozirom imaš v sebi kup takšnih in drugačnih strahov, ki si jih izkontroliral z racionalnim umom. Morda si nanje celo pozabil oziroma se jih nisi več zavedal, ampak določene stvari v lajfu, vezane na te strahove, si vedno naredil tenzično, nesproščeno, kar te je konec koncev stalo energije. Sedaj si v fazi, ko ta racio oklep popušča, strahovi pa še niso integrirani oziroma prihajajo na plan, v vidno interakcijo z dogodki zunanjega sveta. Stavim, daje tako. Ko sem imel takšno fazo sam, sem precej razmišljal, za kaj gre in prišel do tega, kar sem ti napisal. Pri tebi je očitno ista stvar, s tem, da si jo imel manj prekrito z racionalnim umom i je na dan prišla prej. Zanimivo e, da se strahovi/negotovost, pojavljajo celo v situacijah, ki so zate povsem rutinske, Ko sem bil v tej fazi sam, sem se nekajkrat takšne negotovosti zavedel med oziroma pred kakšnim predavanjem, pa čeprav predavam ves čas in mi je to res totalna rutina.
V glavnem, zihr ima veze z dihanjem. Dihaj naprej – minilo bo. Verjetno prej, kot je pri meni (že omenjena 2 meseca), saj si imel očitno to zadevo manj izkontrolirano.