Reply To: PROCES PRISOTNOSTI

Forum Duhovnost Forumi Zdravje in alternativna medicina PROCES PRISOTNOSTI Reply To: PROCES PRISOTNOSTI

Dragica
Participant

Snowcat napisala :)]
Resno zanimiva vprašanja dajaš Teodora :-)
V EFT (tapkanje) to razlagajo tako, da spomin sam ostane (slika, zvoki, vonj, …pač zaznavanje preko čutil), ampak izgine emotivni naboj. Torej človek si še zmeraj lahko ogleda spomin travmatične izkušnje, ampak ni več travmatična. Če vzamemo primer – padec v globoko jamo – jasno, da potem tak človek nima več notranje napetosti na področju padanja, teme, globine, višine, ….pač klasični trigerji, ki so sprožili občutek tesnobe in strahu….to je delovanje obrambnih sistemov, kadar so zaznali podobno situacijo so aktivirali te filinge, da človek se umakne iz nevarne situacije. Vse, ki se v življenju vrti v krogij je jasen signal delovanja nekega takega sistema. Za hrbtom tega sistema (jaz to kličem body-gard) je pa ,,vzrok,, spomin, dogodek, emotiven naboj. Tako, da se ne briše sam spomin, samo emotivni naboj.

Hvala Snowcat, ravno čustveni naboj sem imela v mislih, ko sem napisala, da se brišejo tudi spomini na odzive. Zdaj se mi je zložila popolna slika, ja spomin kot tak ostane, morda sčasoma zbledi ali utone v pozabo, dejansko se briše čustveni naboj, ki je vezan za ta spomin, sliko, dogodek, situacijo ali karkoli že. Hvala, da si mi pomagala najti pravi izraz.Smile

Lepo je če deliš