Reply To: Nenavadni načini zdravljenja ;o)

Forum Duhovnost Forumi Zdravje in alternativna medicina Nenavadni načini zdravljenja ;o) Reply To: Nenavadni načini zdravljenja ;o)

tadej pretner
Moderator

hektor wrote:

Boga ti vidim, tole si postnil sredi noči. Kdaj pa ti spiš?

Jbg, mi, ki nimamo nekega šihta, na katerega je treba iti vsako jutro imamo pač včasih drugalen ritem – delamo kadar se nam dela in spimo, ko se nam spi. Pokonci sem bil do štirih zjutraj, potem sem sicer okoli sedmih za tri ure vstal, nakar sem šibnu nazaj spat. Današnji dan sem tako pretežno prespal, ponoči bo pa spet veseloWink

hektor wrote:

Dj če mislš da tole useen deluje, napiš kakšni so pu tvojem učinki. Če se ti da.

janko wrote:

skratka ja, jes čist verjamem, da tale opisana metoda deluje.
loh
bi jo seweda pa tut nadrgadil še drugač.

Metodo se da po mojem res tudi zboljšati, deluje pa po mojem takole:

A) Učinki:
– Palec, meridian pljuč, deluje na sproščanje žalosti
– Kazalec: meridian debelega črevesa: po kitajski medicini deluje v paru s pljuči. Slabo debelo črevo, šibka pljuča. Zato bi bil učinek v psihološkem smislu prav tako omejen na žalost, sicer pa za krepitev imunskega sistema (70% imunskih celic je v debelem črevesju).
– Sredinec: meridian osrčnika – energijska pretočnost tega meridiana se odraža v povprečni pretočnosti vseh glavnih meridianov in v delovanju žlez z notranjim izločanjem.
– Prstanec: trojni grelec; pretočnost trojnega grelca odraža zdravje polnih in votlih organov, v smislu usmerjanja energije (primer – ledvica morajo recimo usmerjati energijo navzdol, če jo navzgor, imamo pogoste glavobole). Zgornji organi so bolj vroči, spodnji pa hladni. Funkcija trojnega grelca je, da greje spodnje organe in hladi zgornje. Stiskanje prstanca bi torej vplivalo na to.
– Mezinec: srce in tanko črevo: presnova + različne vrste čustvenih ran.

B)Izboljšanje metode:
B1. Na sredi leve in desne dlani imamo energijsko točko, imenovano laogung. Tista na levi roki je povezana z ido, s tem pa tudi z našo čustveno energijo in vsemi polnimi organi, tista na desni roki pa je povezana s pingalo, našim intelektualno-miselnim svetom in vsemi votlimi organi. E, a sad: Ko primeš posamezen prst leve roke, to narediš tako, da hkrati s palcem desne roke pritisneš v točko laogung leve roke. In obratno – ko primeš z levo roko posamezen prst desne roke, to narediš tako, da s palcem leve roke pritisneš laogung desne roke.

B2) Nekatere blokade meridianov so takšne, da se “oglasijo” le takrat, ko izkušamo neko problematično čustvo, ne pa recimo takrat, ko beremo ALan Forda. Ker gre pri palcu in kazalcu za žalost, pri mezincu pa za čustvene rane, občutke krivde, zavist, samoobsojanje …, lahko delo na teh treh prstih izvajamo ciljano. Pri delu na sredincu in prstancu smo recimo v praznini, pri delu na palcu in kazalcu pa najprej podoživimo točno določen tip žalosti, ki se ga skušamo osvoboditi, da v prvi fazi ustvari blokado na meridianu, katero potem napademo s stiskom prsta. Pri mezincu pa podoživimo posamezen problem iz nabora naštetih štiri vrste višje.

U stvari bi bilo optimalno, če bi takrat, ko stiskamo prste leve roke uporabili čustveno podoživljanje, takrat, ko stiskamo prste desne, pa negativne mentalne afirmacije. Primer: pri palcu leve roke recimo podoživljaš neko neizraženo žalost, pri palcu desne pa si mentalno sugeriraš, da si žalosten. Lohka pa seveda obakrat uporabiš oboje.

B3) Pri delu uporabimo torzijsko polje, pred začetkom pa se povežemo z zemljo in vesoljem.

Lepo je če deliš