Reply To: Nebuloze 1,618

Forum Duhovnost Forumi E-pogovori Nebuloze 1,618 Reply To: Nebuloze 1,618

Član

Ta zgornja razlaga TIŠINE…je po svoje zanimiva…Omenja jo tudi Zeland…na malo drugačen način in med stavki…v bistvu Zeland nekako ne najde pravih besed, da bi to izrazil-predstavil bralcu…ali pa je težava v prevodu.

No…to stanje TIŠINE-PRAZNINE…delovati brez misli…je stanje, ki ga ni mogoče opisati v pogovornem jeziku…Na grobo bi lahko rekel…da se vse enostavno dogaja…vse je popolnoma OK…nič ne misliš…nič ne žlobrudnaš…tudi čustva nekako izginejo…nič ni pomembno…in hkrati je vse pomembno…vse se zgodi prfektno…ob svojem času…na pravem mestu…povsem lahkotno…kot, da bi drsel skozi čas in prostor…povsem brez napora…čista čarovnija…enostavno se zgodi in dogaja… … …J

Je pa zanimivo…da jaz do tega pridem povsem spontano…enostavno me zagrabi…in v sebi imam nek…čaroben feeling…nekaj nadnaravnega…božanskega…če ne že bogokletnega…s stališča razuma…Zagrabi me tako v spanju…kot v budnem stanju…sicer se tega zavem…vendar ne kot razmišlajoč…gre za neko vseprevzemajoče zavedanje…neko celoto-enost…čisto tiho navzočnost.

Jaz sicer ne izvajam teh vaj praznine…čeprav se pogosto tako čist flegma osredotočam na dihanje in na telo…bolj za zabavo…kot zares…mene nekaj drugega potisne v to stanje TIŠINE…Opazil sem…da nekako sploh ni nobenih…pravil glede tega…človeka lahko v stanje TIŠINE spravi…bilo kaj…vse mogoče…odvisno je od njegove individualne biti…torej tega kaj on SAM kot…celota-skupek vsega kar predstavlja…delitev na dobre in slabe lastnosti, ki naj bi jih imel…je brez zveze…ker ravno dobre in slabe lastnosti, ki jih ima…tvorijo njegovo unikatnost…Če je sposoben do sprejeti in tako živeti… ( kar je zelo bogokletno )…skozi stereotipe SISTEMA-MORALE-ETIKE-DUHOVNOST…potem je človek na svojem valu.

Lepo je če deliš