Reply To: PROCES PRISOTNOSTI
Forum Duhovnost › Forumi › Zdravje in alternativna medicina › PROCES PRISOTNOSTI › Reply To: PROCES PRISOTNOSTI
Ali je prav ?
Kdo ali kaj in zakaj daja to vprašanje je nekako že poznano. Če navežem na verigo gnoj è opazovanje è sprememba, se ponuja, da opazovanje je tisto, ki daja pa odgovor. Zanimivi so pa simptomi, kateri se pojavijo pred tem vprašanjem. Torej govorimo o komunikaciji telesa. Vemo, da telo je zabasano s skrinjicami polnih skrivnosti, ki so v osnovi nek tip bolečine. Tako, da se zopet ponuja vprašanje – kdo ali kaj prikliče simptome nelagodja …pač neko neprijetno počutje (fizično) ali občutek (emotivno). In takole bi lahko šli naprej in naprej od odgovora do naslednjega vprašanja. Kaj je ključno ? Kje je križišče ? Kje je presek stanja ? Kaj je točka preloma ?
Opazovanje ponudi pomembno informacijo in to je PONOVITEV. Torej nekaj se vrti v krogu. Opazovanje ponudi pomembno informacijo, da pri dejanju, ki je izven kroga se pojavijo drugi občutki in počutje. Da pride do OLAJŠANJA. Kaj je izven kroga ? Vse, ki ni v krogu rutinskega brez_miselnega delovanja, vse ki ni iz navade. Kaj to je, je za vsakega različno.
Moramo pa se vrniti k simptomom. Torej nelagodju. Tadej Pretner reče, da upor ali odpor, ki se pojavijo, kadar delamo nekaj drugače ali nekaj novega ali nepoznanega, so dobra znamenja, da človek dela prav. Torej reče ,,to je to, kar noter, brez napora ne gre,, Drugi pa rečejo, da tisto, ki je nam namenjeno pride brez napora. Hm, tu pa je finta.
Tisto, ki je nam namenjeno ni fiksno in nikjer vnaprej zapisano, tako, da če bi mi mirovali, bi lih tako priletelo. (Respektive, tudi tako pasivno dejanje prikliče svoje, če že hočemo bit malo bolj precizni.) Tisto, ki je nam namenjeno mi kreiramo sami. Tisto stanje zavesti in telesa in vseh teh ravni iz katerih smo zloženi, v tem trenutku, kreira in kliče k sebi. Tako, da mi kreiramo, o tem ni dvoma. Tisto, ki smo si ,,naročili,, je že na poti in prihaja. Mi pa ne glede na to imamo možnost vplivat na tisto, ki ni še kreirano. Kako ? Fora je v reaktivnosti, odzivu na obstoječe (beri – manifestirana kreacija na podlagi naših zavednih/nezavedni preteklih procesov). Če se odzovem s negativnim, zamorjenim, ali histerično veselim (malo pretiravam), tako to kreira naprej verigo. Malo gor, malo dol. Ali visoko gor in globoko dol. Zaciklano, karma, full power v akciji (bi rekli eni). Da to spremenimo in si omogočimo kreacijo, ki nam daja užitek, veselje, zadovoljstvo in omogoča nam živeti polno življenje, …. Moramo hote nehote verjeti Tadeju Pretnerju in Dajani P. Cimprič.
Kaj ? Ma ja tisto s odporom in uporom in naporom. Če bi še citirala Tadeja. Reče, da intuicija, v večini primerov pri večini ljudeh, je dejansko lažni jaz. Kako vemo ? Da vsakič, kadar mu verjamemo, ostanemo na STAD BY, torej NIČ se ne spremeni. Dolgoročno smo v istem krogu, ljudje okrog nas se mogoče drugače kličejo in govorijo drug jezik (vem o čem govorim iz lastne izkušnje), ma smo lih tam na istem ,,mestu,, kot prej. Torej zopet prihaja ista kreacija k nam in evo
,,here we go again
round and round and round
we go….,,
Tako, da zaključek je. Kadar se pojavi simptom nelagodja, se odzoveš. Opazuješ spremembo. Če ni spremembe, drugič kadar se pojavi simptom, kar v upor s polno napora. Takrat veš, da je prav. Sledi sprememba, tej sledi kompatibilna kreacija. In tako naprej.
Ok, mi je pomagalo si neke zadeve pri sebi ,,zložit,,
Love you all
snowcat