Reply To: PROCES PRISOTNOSTI

Forum Duhovnost Forumi Zdravje in alternativna medicina PROCES PRISOTNOSTI Reply To: PROCES PRISOTNOSTI

Dragica
Participant

tadej pretner wrote:

Poenostavljeno povedano je naša osebnost sestavljena iz nepogojenega in pogojenega dla. Nepogojen dl je “čista prisotnost”, ki jo doživiš v stanju globoke meditacije, pogojeni del pa so naši programi, ki tvorijo lažni jaz. Seveda čista prisotnost ni na enem bregu reke, pogojeni jaz pa na drugi, ampak sta ves čas aktivna oba, le da pogojeni jaz v največ primerih nepogojenega povsem prekrije. Npr. – v mislih si požvižgavaš neko melodijo – to počne pogojeni jaz; potem pa opaziš, da to počneš – opazil je nepogojeni jaz. Nekateri mu pravijo tudi meta um, ali diamantni um, nekateri pa tudi višji jaz. V procesu dopustiš, da tvoj pogojeni jaz doživlja bolečino, nepogojeni jaz pa to opazuje.

Hvala, prav poenostavljena razlaga mi je spet odprla vedenje. Smile

Pogojeni del, vsi skupki, ki so v mojem življenju, vzorci, prepričanja, pričakovanja, na kratko, vsa jeba, ki se mi dogaja.

Nepogojeni del, ki se zaveda vsega, ki ve za vse, ki je vse.

Torej, lahko vse skupaj imenujem z poenostavljeno razlago: “Jaz” za ” Jazom ” = JAZ.

Pa spet vprašanje; Kdo sem JAZ?

Me je sinoči med povezanim dihanjem odneslo ravno v vprašanje, kdo sem jaz? Bilo je zanimivo, kaj vse se porodi, ko se osredotočiš na to vprašanje.

Vedno bolj verjamem, da smo ljudje resnično duhovna bitja s fizično izkušnjo.

tadej pretner2015-06-16 09:37:41

Lepo je če deliš