Reply To: Zdravljenje Disleksije
Forum Duhovnost › Forumi › Zdravje in alternativna medicina › Zdravljenje Disleksije › Reply To: Zdravljenje Disleksije

…
Tadej Pretner wrote:
– Prste obeh tok združi in ju nasloni tako, da se mezinca dotikata. S tako spojenimi rokami se dotakni točke med obrvmi, potem pa roki počasi oddaljuj in bodi pozoren na energijsko senzacijo v točki med obrvmi. Roki zaustavi, ko bo energijska senzacija najmoćnejša (verjetno cca 25 cm od glave). Nato drži ta prijem vsaj 7 minut in bodi osredotočen na točko med obrvmi.
– Po sedmih minutah daj roki narazen (prsti so še vedno skupaj) in se na obeh straneh glave dotakni točk za čeljustjo pod ušesom. Ni treba, da poznaš natančno lokacijo tih dveh točk, saj boš itak potem zavzel razdaljo). Tudi sedaj začni roki odmikati, dokler ne čutiš pod ušesi najmočnejšo energijsko interakcijo (razdalja je tu običajno malo manjša, kot pri točki med obrvmi). Tudi ta prijem vzdržuj cca 7 minut.
Ko končaš, narediš še bilateralno stimulacijo še en postopek, ki uravnava obe možganski polovici). Osebe ki disleksije nimajo, se pri tem osredotočijo na prazen prostor, ti pa se osredotoči na katerikoli predmet v prostoru. Nato začni po kolenih tapkati z rokami – v pravilnem ritmu, enkrat desna, potem leva. Ritem okrepiš, tako da je vedno hitrejši , vendar paziš, da se ne izgubi, da je še vedno pravilen . To naredi nekajkrat.
1. Vprašanje ..prste združi skupaj , da se mezinca dotikata ..
kako ? Takole?
2. kako dati roke narazen ,da so prsti še skupaj in se dotakneš točk za ušesi??
Lahko samo tako ,da se mezinca obeh rok več ne dotikata …in so prsti rok (leve in desne skupaj , se dotikajo)
Torej v takem položaju se dotakneš leve pa desne točke na glavi ( z levo roko leve točke , z desno pa desne …
…
zamenjava črk …hjm , no otroci delajo tako ..da pač črke ki zamenjuješ da si pomagaš tako da napišeš črke ki jih zamenjuješ z različno barvo …
to se potem mal zapomniš ..pa nekako gre …počasi ..
Meni niso pač ugotovili nobene disleksije ..imam pa težavo da zamenjujem levo pa desno …
to sem sama ful porajtala ,ko sem delala izpit za avto ..
Inštruktor rekel zavi levo jaz desno ....in to sem večkrat ponavljala …pa sem bila preričana da sem na desni la pa na levi
no potem sem pač si ubila v glavo …kaj je leva pa kaj desna roka …in kadar sem v taki zadregi pač pomislim aha ta je leva ta je desna …pa gre .
Skratka ja …ni prijetno ..ampak zanimivo je da ti še niso v šoli tega ugotovili ,ker težave ki jih opisuješ …zamenjava črk ..predpostavljam tud taka zelo “dohtarska pisava” …jah pa veliko slovničnih in takih napak …..
Kakšna bolj pozorna učiteljica , bi morala na to biti pozorna , no morala bi ugotoviti. Ponavadi so taki otroci precej brihtni …samo mal drugače razmišljajo oz. imajo drugačen pristop do problema.
no tole samo kot komentar …
ko si pa omenil alternativene pristope …zadnjič sem gledala neko oddajo tudi sama.
Takim učencem so prakticirali masažo obraza po točkah , kako natančno ti ne znam povedat, morda bo komentiral kdo drug , ki to izvaja…(tu so sicer bili omenjeni hiperaktivni otroci , no pa tudi otroci , ki imajo težavo s koncentracijo).
Imajo zelo dobre rezultate.
strelka2015-06-02 18:57:13