Reply To: PROCES PRISOTNOSTI
Forum Duhovnost › Forumi › Zdravje in alternativna medicina › PROCES PRISOTNOSTI › Reply To: PROCES PRISOTNOSTI
1. 6. 2015 ob 13:38
Dragica
Participant
Pozdravljen Tadej !
Bolj padam v proces izvajanja povezanega dihanja, bolj mi silijo v ospredje vprašanja za katera vem, da si ti pravi odgovor.
Včeraj se mi je zgodilo, da so mi ob izvajanju povezanega dihanja noge postale popolnoma mravljinčaste, oz. bolje rečeno leva noga predvsem od meč čez gleženj in navzdol. občutek pritiska je bil resnično močan, pekoč, stopala pa so kar žarela. Nisem se prestrašila, naredila sem mudro za ozemljitev in samo opazovala, kaj se bo zgodilo. Sčasoma je občutek napetosti začel popuščati, ni pa popolnoma izginil. povezano sem dihala ob tem občutku več kot 30 minut.
Zdaj pa se mi poraja vprašanje in sicer:
Ali zavestnost pomeni, da ob povezanem dihanju zaznaš kaj se dogaja v telesu, se pravi zaznaš spremembe, zaznaš senzacije, se jih zaveš in samo opazuješ, kako narašča njihova intenziteta, nadaljuješ s povezanim dihanjem dokler senzacije ne začnejo popuščati oz. dokler popolnoma ne popustijo?
Zanima me namreč ali sem pravilno odreagirala ob tej spremembi energije v telesu, da vem, kako odreagirati naslednjič, če se kaj takega spet pojavi?
Pa še nekaj, ko sem se osredotočala na vdih iz hare, mi je sčasoma postalo zelo toplo v predelu trebuha, kar žarel mi je celoten trebuh.
Nekaj sličnega se mi večkrat zgodi, ko diham skozi tan tien oz. ko si postavljam axis mundi.
Hvaležna bom za odgovore tebi ali drugim forumašem.
Pozdrav, Teodora