Reply To: Interakcija je bistvo vsega

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Interakcija je bistvo vsega Reply To: Interakcija je bistvo vsega

snowcat :)
Participant

tadej pretner wrote: [……Črno in belo polje – yang in yin, pa pomeni, ali deluješ v lajfu aktivno (kar absolutno ne pomeni zavestno) in prevzemaš iniciativo, ali pa si žrtev oziroma tisti, ki se prilagaja.

Vprašanje je odkod izhaja ta inciativa. Kaj je razlog, pobuda, impulz za to inciativo. Nekako sumim več in več, da prav to razmišljanje o inciativi je krovni pogoj pogojenega sveta.
Žrtev ali tisti, ki se prilagaja…..hm….nekje sem brala, da inteligenca je dejansko sposobnost prilagajanja. Imam psa. Je tak previden, rečem jaz. Kadar pride v novo situacijo je previden, drži se stran in opazuje iz razdalje. Ne dovoli, da ga vsi kar šlatajo. Rečejo, da se boji. Resno ? Pač si vzame čas, da sam presodi, sam razišče in sam se približa, če smatra to ok. Jaz temu rečem inteligenca. Drugi temu rečejo, da se boji in da ga teroriziram…. glej mičkene otroke – zakaj dovolijo prej ali slej, da jih vsi šlatajo ? Pač niso se mogli umakniti, nobeden ni poslušal, da jočejo v naročju čudne none…. otupeli so. Njihova inteligenca je šla v kurc. A so postali žrtve ? Hm….osebno smatram za veljavno, da bitja se ves čas odločajo v svojo dobro bit, ustvarjajo bodygarde, …. v kontekstu psihosomatike bi rekli, da ustvarijo črno skrinco, ki skrije bolečino. Zmeraj je korist v ozadju. Istoačno pa je zmeraj v delovanju optimalizacija pretoka energije….
Rečejo, da človek ponavlja. Hm…tudi rečejo, da človek ne stopi v isto reko dvakrat…. iz vidika posameznika, njegovega videnja, nič se ne ponavlja, zmeraj je na novo in ovo. Iz vidika zunanjih opazovalcev je to patina, je to ponovitev. Lahko govorijo – ma daj, saj je isto kot prej, zamenjaj moža. Kot opazovanja je ključen. Žrtev….zmeraj je korist v ozadju. Zmeraj je približovanje k energetsko minimalno potratni situaciji. Zmeraj. Tako, da prej ali slej se bo bitje znašlo v sredini kroga….

Višje ali nižje nivo…. da se vrnem k mojemu psu. Iz opazovanja interakcje s drugimi psi sem poštekala, da psi sledijo samo enemu pravilu in to je starost. Velikost, spol, pasmo sploh ne igrajo ključne vloge. Nekako sumim, da pri človeku je to pa določeno energetskim stanjem – viški, manjka, ….viški, manjka, …. Besede nižji ali višji nivo si je izmislil človek in so del pogojenega sveta. Pogojenega v smislu potrebe po nadzoru in upravljanju.

snowcat

Lepo je če deliš