Reply To: Interakcija je bistvo vsega
Forum Duhovnost › Forumi › Duhovna rast › Interakcija je bistvo vsega › Reply To: Interakcija je bistvo vsega
V šoli pri Tadeju smo delali prav v začetku eno zanimivo vajo. Pošiljali smo elemente na drugo osebo s pomočjo palčke (kamena strela). Moja sošolka je poslala hladen veter. Jasno, da jaz tega nisem vedela, saj to je bila tudi poanta vaje, da človek sam ugotovi. Kaj je meni danes (iz vseh takratnih dogodkov) največ osupljivo je, kaj je naredilo moje telo. Nagnilo se je naprej, podobno kot človek v burji. Zakaj je tako osupljivo ? Hm….
Ena od glavnih točk Transurfinga je pojav pol (nihal). Primer ki je naveden je nogometaš, ki je falil gol in ni umrl na licu mesta od vala negativne energije nezadovoljnih gledalcev. Osnova je vprašanje ,,kam je šla ta energija ?,, Kaj jaz sumim je, da ta način razmišljanja je še zmeraj v stilu ,,stare,, fizike. Energija je neizničljiva, lahko pa se transformira. Pač od nekod nekam, itd, smer, prostor, čas, …
Vezano na izkušnjo s vetrom moje sošolke, sumim, da samo bitje igralca (ki seveda je v sklopu komplexne mreže interakcije še s drugimi aspekti situacije) nekako se prilagodi situaciji. Da ne pride do nastanka nobenega polja.
Je pa še ena druga zanimiva izkušnja iz druge šole – sošolec_napadalec je ponavljal izjave (imitacija notranjega sodnika. Vsak sošolec je povedal 3 stvari, ki ga močno prizadenejo. Primer ,,nič nisi vreden,, ,,nobeden te ne mara,, ,,nikoli ti ne bo uspelo,,) in naloga sošolca_napadalca je bilo ne odnehati. Drugi sošolec pa je imel nalogo, da pošteka, kaj narediti, da sošolca_napadalca ustavi. Seveda smo dobili navodilo, nasvet, ideje kako in kaj narediti. Vse to se je dogajalo brezkontaktno, verbalno in kasneje tud neverbalno. Kadar je vsak pri sebi poštekal in je to uporabil, je napadalec kar naenkrat ,,pozabil,, besedilo, kar zmeden je postal in se je ustavil. Kaj je še dodatno zanimivo je, da vsak sošolec je uporabil svoj način. Torej navodila so bila, ampak izvedba sama je bila vezana na ,,naključno,, kombinacijo sošolca in sošolca_napadalca.
Imamo dav primera. Eno, kjer se je telo spontano nagnilo naprej in drugo, kjer je s zavestnim dejanjem bil ustavljen pretok energije med sošolcem in sošolcem_napadalcem.
Pred par leti. Sedim v kuhinji in razmišljam kako to, da sem natančno v situaciji, kjer nisem si želela biti. Edini človek, ki je vedel sem bila jaz. Jasno torej, da sledi ideja, da sem jaz sama sebi vse to kreirala.
Montiram kuhinjo in hitim, imam neko svojo idejo kako in kaj in hitim, sem živčna in en kurc napeta. Vse je šlo narobe, nič ni šlo prav, nič ni bilo tako, kot sem hotela. Sem prespala, sem pustila, pač si rekla ,,ok, tudi prav,, še malo poštudirala in potem ,,da vidim ali bi šlo,, sem še enkrat vse razšraufala in počasi brez hitenja, brez sile, pač, da vidim, sestavila natančno tako, kot sem si prvotno zamislila. Že kot otroci smo ugotovili, da če komaj čakamo nek del počitnic, da gre zmeraj nekaj narobe. Ista fora s kuhinjo.
Torej dva primera. Eden ,,kdo komu kaj,, in drugi ,,kaj in kdaj,,
Narava teži k ravnovesju. Zakaj je izven ravnovesja, če sploh je, hm, ni pomembno. Vsako bitje je vpeljano preko tega ,,zakona,, v situacije (podobno kot voda skozi gorovje v reko), kjer se prej ali slej neravnovesje bo spremenilo v manj energetsko zahtevno stanje. Tud če to pomeni, da omeji delovanje jeter … tudi če to pomeni, da ,,sreča,, avto na križišču…. Sošolec eden je uporabil eno, drugi pa drugo strategijo. Sumim, da je to povezano s tipom neravnovesja, pač s tem, kje je bil kakšen višek. Jaz vem za se, da sem uporabila na tista konkretnega sošolca_napadalca (sta bila dva naenkrat) zelo močno energijo prezira. Stresla z rokava, bi lahko rekli.
Ljudje živijo daljša življenja. Ampak še zmeraj umirajo v bolečinah. Kaj se je spremenilo v zadnjih par tisočih letih ?
Na forumu se piše o šamanih, dimenzijah, duši, poljih, kitajska medicina, tao, rastline, vaje, ..… you name it… več in več imam občutek, da je to podobno ribi, katera analizira, študira, testira, opisuje ….akvarij….
snowcat