Reply To: ZMAJEVE ČRTE

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast ZMAJEVE ČRTE Reply To: ZMAJEVE ČRTE

tadej pretner
Moderator

strelka wrote: Prebrala sem da so zmajeve črte dolge 8-4000 km . Kolko so pa široke . Kolko daleč deluje na človeka.?

Če me spomin ne vara, navaja tale podatek v dolžini Marko Pogačnik, čeprav moram reči, da prave logike zanj ne vidim. Zmajeve črte naj bi tvorile dvojno mrežo na vsakih 6 km, ki naj bi potekala okoli zemeljske oble. Vsaj jaz si tako predstavljam.
Široke so različno. Več kriterijev obstaja:
– sestava zemlje oziroma prisotnost mineralov v zemlji
– morebiten potek čez katero od zemeljskih čaker
– “prekrivanje” zmajeve črte z aquastatom (sled, v eteričnem telesu zemlje, ki jo s cestami povzroči človek). V centru Lj recimo zmajeva črta, ki gre mimo Centromerkurja, Prešernovega spomenika in po Čopovi navzgor približno klapa s Trubarjevo in Čopovo ulico, zato je zelo močna. Zaznati jo je moč na strani Prešernovega spomenika proti Ljubljanici, pa vse v Frančiškansko cerkev, do oltarja Juda Tadeja.

strelka wrote:

Mihaelova črta poteka od jugovzhoda v smeri severovzhoda, Belinusova pa od jugozahoda v smeri severozahoda.
Od kod ti ta podatek?
Po mojem teče Mihaelova v smeri sever-jug. Marijina vzhod-zahod, Jurijeva severozahod-jugovzhod, Nikolajeva pa severovzhod-jugozahod. Nisem pa tega nikoli čekiral s kompasom, tako da dopuščam možnost za zamik, ki ga navajaš.

strelka wrote:

Me pa zanima mesto Kamnik , pa okolica .

Žal nimam podatkov. Avrigo je precej objavljal na Pozitivkah. Bi znalo biti kaj od Kamnika tam.

Lepo je če deliš