Reply To: Kristali in minerali.
Forum Duhovnost › Forumi › Kristali › Kristali in minerali. › Reply To: Kristali in minerali.
ozelot wrote: Tedy kaj poveš o herkimer diamantu?
Nimam kaj dosti za povedati. Itak predvidevam da veš, da ne gre za diamant ampak za dvojno terminiran kremen, ki nastane v sedimentnih plasteh. Zgleda, da so včasih mislili, da ga je moč najti le v ameriškem okrožju Herkimer. Kasneje so ga našli še na dveh koncih v ZDA, konec koncev pa tudi pri nas, v Cerknici. Cerkniškemu pravijo cerkniški demant. Nisem sicer 100%, sam mislim, da ga v Slavi Vojvodine Kranjske
omenja že Valvazor. Še danes jih je tam moč najti, En moj znanec je šel pred slabimi desetimi leti povsem na slepo v Cerknico iskat demante. Imel je srečo, da je naletel na pravega človeka, ki mu je povedal, kje kopati. Ne spomnim se točno, ali jih je našel 1/4 ali 3/4 kile, mi jih je pa ene par šenkal. Prav neverjetno pa je, kaj je naredil z ostalimi – zdrobil jih je in dal rastlinam; ukvarja se namreč z biodinamiko.
Učinki, ki jih pripisujejo herkimerju so seveda precenjeni. Če mene vprašaš, je energijsko enako kot pri ostalih dvojno terminiranih kamenih strelah, le da so ostale običajno precej večje
. Tradicionalno pa velja za talisman splošne ekspanzije.