Reply To: Kristali in minerali.
Forum Duhovnost › Forumi › Kristali › Kristali in minerali. › Reply To: Kristali in minerali.
ozelot wrote: Tedy kaj poveš o herkimer diamantu?
Nimam kaj dosti za povedati. Itak predvidevam da veš, da ne gre za diamant ampak za dvojno terminiran kremen, ki nastane v sedimentnih plasteh. Zgleda, da so včasih mislili, da ga je moč najti le v ameriškem okrožju Herkimer. Kasneje so ga našli še na dveh koncih v ZDA, konec koncev pa tudi pri nas, v Cerknici. Cerkniškemu pravijo cerkniški demant. Nisem sicer 100%, sam mislim, da ga v Slavi Vojvodine Kranjske
omenja že Valvazor. Še danes jih je tam moč najti, En moj znanec je šel pred slabimi desetimi leti povsem na slepo v Cerknico iskat demante. Imel je srečo, da je naletel na pravega človeka, ki mu je povedal, kje kopati. Ne spomnim se točno, ali jih je našel 1/4 ali 3/4 kile, mi jih je pa ene par šenkal. Prav neverjetno pa je, kaj je naredil z ostalimi – zdrobil jih je in dal rastlinam; ukvarja se namreč z biodinamiko.
Učinki, ki jih pripisujejo herkimerju so seveda precenjeni. Če mene vprašaš, je energijsko enako kot pri ostalih dvojno terminiranih kamenih strelah, le da so ostale običajno precej večje. Tradicionalno pa velja za talisman splošne ekspanzije.