night calls (janko by joe cocker)
Forum Duhovnost › Forumi › E-pogovori › night calls (janko by joe cocker)
- This topic has 36 odgovorov, 3 glasovi, and was last updated 9 years, 1 months nazaj by snowcat :).
-
AvtorPrispevki
-
23. 2. 2015 ob 0:35 #28201jankoČlan
tkole je:
absolutno ne, da bi mislu pametovat.
ampak učasih mi je mau žou, da kake svoje bluze pozabim in da če se mi bo lubil, bom tkole kake spontane tu napisu…no, zdele npr. sem mal razmišlju. to se mi sicer ne dogaja pogosto. to je kar non stop praksa…
ps mi brado lizal ej…no nima veze…
torej…člouk, ko ima o nečem neko mnenje, pa naj bo to prvi vtis, rezultat izkušenj, študija…. whatever…
no, člouk u bistvu v tem procesu svojega mnenja sploh ne spreminja.
člouk u bistvu enemu svojemu mnenju samo dodaja nova in nova mnenja.
najbolj verodostojno mnenje, pod vplivom katerega tut najbolj delujemo, je tisto zadnje… kot zaključek ali vsota vseh prejšnjih mnenj…
ampak ne… pomoje pa ni tako.
mi imamo samo čisto enostavno zelo veliko mnenj… in to na vsako stvar, ljudi in dogodke posebej…mater… sej mogoče je pa to čist normalno… oziroma prav. in neizbežno in itaq je za vsakega posameznika samo uprašanje časa, kdaj mu bo to kapnil.
sej za razumet, da si vse… moraš mogoče tut poznat filinge iz vseh obdobij in nivojev, ko si o vseh teh obdobjih imel neka mnenja. mogoč je to čist okej korak na poti do zavedanja. no, sej ta korak je neizbežen itaq, ampak da se zavedaš, da ni uno zadnje mnenje nič pomembnejše od kateregakoli prejšnjega mnenja-o isti stvari.
torej…
ne gre se, da o nečem veš neki najbolje, pa čeprav se zavedaš, da se ti bo mennje še spreminjalo, ampak se gre za to, da veš tudi vsa prejšnja mnenja, ki si jih imel.
tako nisi kot neka vinska klet, kjer bi imel na zalogi samo najboljše vino ali zadnjo letino, ampak bi imel vse letine ki so kadarkoli bile u tvojem vinogradu.
in taka vinska klet se mi zdi zdi boljša ideja.janko 2015-02-23 01:00:16 25. 2. 2015 ob 15:44 #28223strelkaParticipantmen se zdi ..to bodo Dolenjci bolj prav povedal , ki imajo vinske kleti pa Štajarci ..ja baje se sedaj tudi na gorenjskem dela vino ..
da tam kjer se dela vino ..mora bit močno prezračevanje ..zaradi vrenja …tako da …zrak kisik pride prav …drugač se človk lahko zaduši ..v vinski kleti mislim.drugače pa vino je za zdravje baje ,,,preveč vina je pa proti zdravju …meša misli…zameša misli ..popači misli …gre iz višjega v nižje nivo …ja namesto v zavestnost te vrže tudi v nezavestnost….27. 2. 2015 ob 21:31 #28260jankoČlanstrelka wrote: men se zdi ..to bodo Dolenjci bolj prav povedal , ki imajo vinske kleti pa Štajarci ..ja baje se sedaj tudi na gorenjskem dela vino ..
da tam kjer se dela vino ..mora bit močno prezračevanje ..zaradi vrenja …tako da …zrak kisik pride prav …drugač se človk lahko zaduši ..v vinski kleti mislim.drugače pa vino je za zdravje baje ,,,preveč vina je pa proti zdravju …meša misli…zameša misli ..popači misli …gre iz višjega v nižje nivo …ja namesto v zavestnost te vrže tudi v nezavestnost….ne sam na gorenjskem.
tudi na norveškem so ga delali… iz grozdja lastne pridelave…če je verjeti mišu alkalaju, ko je tresel ene ritme o segrevanju in ohlajanju planeta.
delajo pa cviček tudi štajerci… in to brez grozdja…
in naredijo ga toliko, kot ga imajo prodanega… če je verjeti enemu frendu iz časov ene 10 kil žive telesne teže nazaj jes mu verjamam. sej je tehnolog v eni vinski kleti.
v tem primeru pa je vinska klet služila kot prispodoba oz. primerjava.
in če mal pomislim, niti ne slaba, čeprou je seweda priletela iz rokava.
itaq pa je vino hrana. mende.
to teorijo usaj zagovarjajo tisti, k ga pijejo usak dan. pa po mojem opažanju, so več al manj usi kar mal požeruhi27. 2. 2015 ob 22:00 #28261strelkaParticipantjanko wrote:
men se zdi ..to bodo Dolenjci bolj prav povedal , ki imajo vinske kleti pa Štajarci ..ja baje se sedaj tudi na gorenjskem dela vino ..
da tam kjer se dela vino ..mora bit močno prezračevanje ..zaradi vrenja …tako da …zrak kisik pride prav …drugač se človk lahko zaduši ..v vinski kleti mislim.drugače pa vino je za zdravje baje ,,,preveč vina je pa proti zdravju …meša misli…zameša misli ..popači misli …gre iz višjega v nižje nivo …ja namesto v zavestnost te vrže tudi v nezavestnost….ne sam na gorenjskem.
tudi na norveškem so ga delali… iz grozdja lastne pridelave…če je verjeti mišu alkalaju, ko je tresel ene ritme o segrevanju in ohlajanju planeta.
in naredijo ga toliko, kot ga imajo prodanega… če je verjeti enemu frendu iz časov ene 10 kil žive telesne teže nazaj jes mu verjamam. sej je tehnolog v eni vinski kleti.
to teorijo usaj zagovarjajo tisti, k ga pijejo usak dan. pa po mojem opažanju, so več al manj usi kar mal požeruhiVeš zakaj sem omenila Gorenjsko …?ker sem pred kratkim gledala eno oddajo …in so prestavljali eno vinsko klet pa svojo blagovno znamko vina …sicer v manjši količini ..pa ne vem točno …mislim da Radovljica .ali Bled , skratka ne vemrečmo osrednja Gorenjska ( če to obstaja)glede alkoholikov pa …hvala bogu da jejo …,Da imajo saj jetra kaj koristnega …recimo28. 2. 2015 ob 0:20 #28262jankoČlanstrelka wrote:
men se zdi ..to bodo Dolenjci bolj prav povedal , ki imajo vinske kleti pa Štajarci ..ja baje se sedaj tudi na gorenjskem dela vino ..
to teorijo usaj zagovarjajo tisti, k ga pijejo usak dan. pa po mojem opažanju, so več al manj usi kar mal požeruhiVeš zakaj sem omenila Gorenjsko …?ker sem pred kratkim gledala eno oddajo …in so prestavljali eno vinsko klet pa svojo blagovno znamko vina …sicer v manjši količini ..pa ne vem točno …mislim da Radovljica .ali Bled , skratka ne vemrečmo osrednja Gorenjska ( če to obstaja)glede alkoholikov pa …hvala bogu da jejo …,Da imajo saj jetra kaj koristnega …recimoja sewda, zakaj pa ne bi rasla trta na gorenjskem?
čez par let bodo tudi limone, pa ne zaradi globalnega segrevanja, ampak zato, ker jih bodo tako gensko spremenil in skrižal, da bodo rasle tudi u alpah.
kaki npr. ni na gorenjskem že dolgo nobena redkost.uno o vinu in hrani, pa je bil štos.
požeruhi je blo mišljeno pijančki, če dobr prebereš, čeprou ne piše direkt.
pač… mam na cajte tak humor
đst šut mi.
pol pa še na grmado fukni.
sam tuki pa plis ne zajebat in use kontra zastopit in vrstnega reda obrnit in me naprej u grmado fuknit, pa šele po ustrelit28. 2. 2015 ob 23:23 #28268strelkaParticipanthm ..tisti avstrijec …goji tud ananase na višini ne vem koliko ..skratka v hribih..visokogorje ..recimo
tisto o o gorenjski trti je pa res…mislim da je bila oddaja tednik , nisem pa prepričana al pa preverjeno …za pijančke pa tud pravijo da imajo veliko srce ..zdaj pa tud prav razumi čeprav ne piše direkt kar piše ..tudi jaz imam včasih mal čuden humor..…strelka2015-02-28 23:23:57
1. 3. 2015 ob 12:16 #28279strelkaParticipantHm …
sem mal razmišljala o vsemu skupaj …pa tej komunikaciji tule gor …torej ..ne vem zakaj Janko vedno misli da vse narobe razumem , da ne berem precizno …da zgrešim point pa tako dalje …Za njega sem itak čist mim osebek kar se razumevanja tiče …pa moje osredotočenosti , pa moje koncentracije ..pa kaj vem skratka ..ne znam brat oz znam ampak itak vse narobe ne štekem oz štekam ampak na svojem nivoju zavesti …čist mim oseba sem, kar se njegovega pisanja oz razumevanja njegovega pisanja tiče ..To je že večkrat izrazil,….Pa kljub temu ga še vseeno kdaj komentiram .torej eto moje analiza, ne analiza nika janka ampak pač strelke.. …če bom začela pri jankotu …potem bo najbrž burna reakcija , ki bo pa itak izgledala kot da je spet z mojim razumevanjem nekaj narobeskratka .jp sem prebrala ta post prvi ..po pravici ..ja ko sem ga prebrala , prvi reakcija kaj je spet to …en notranji monolog o mnenjih , pa mnenja , pa spreminjanje stališč skozi dojemanje ..pa spet stopnja zavesti …pa tako dalje ..na koncu vinska klet ..z različnimi letniki vin …vsak s svojo aromo , okusom …pa mlado pa staro vino ..pa tako dalje ..in na koncu ja svet je lep , kot zaključek.Skratka …se nimam ravno za 100% prizemljenega človeka …ampak ....pišuka kako to eni zmorjo …jaz tega ne zmorem …tako filozofirat …in če mi je nekaj mimo mi je mimo .. ( moje notranji monolog na post)in tako sem ocenila ta post ( preglobok za moje globoko razmišljanje) …pa sem se osredotočila na vino …čista asociacija , kaj povzroča vino umu in telesu..Vino ni samo alkohol in vsebuje še veliko dobrih zadev -godi telesu…ker pa vsebuje tudi alkohol , .., (ker je alko psihoaktivna snov) naredi marsikaj…na koncu ..ja vrže lahko tud v nezavest..ne zavedanje …totalno nenadzorovana dejanja …Skratka …ja nič več ni zavest ..ampak nezavest …eto …skratka ..ja povedala sem mnenje o vinu …nisem se držala zgornjega posta …nisem bila nič osebna ..pisala sem svoje misliin jp svet je lepNekaj je pisati pa pisati kako je lepo, če ima vsak svoje mnenje ..nekaj pa je dejansko to tud izvajat …In njet ..nobenga ne bom skurla , pa tud ne ustrelila…i ja ..na stopnji moje zavesti …mi oprostite , ker sem to temo spremenila v čvek temo …namen pa je bil globoko duhovno razmišljane pod vplivom substanc al pa na suhomea culpastrelka2015-03-01 12:20:03
-
AvtorPrispevki
- Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.