Reply To: Hartmannova mreža?
Forum Duhovnost › Forumi › Radiestezija › Hartmannova mreža? › Reply To: Hartmannova mreža?
tadej pretner wrote:
Poljak Jerzy Wozniak velja za enega najpomembnejših svetovnih
radiestezistov. Je pa tudi tehnično izobražen – končal je štromarski faks in
podiplomski študij za inženirje elektrolokacije. Napisal je knjigo Sodobna
radiestezija, ki jo imamo tudi v slovenščini.
To knjigo poznam, ker jo imam doma in sem jo bral že vsaj pred petimi leti, če ne dlje nazaj.
tadej pretner wrote:
V knjigi »Holistična radiestezija« tudi sam trdim, da teh mrež ni. Glede na to,
da večina pravi, da so, je bilo to zajebano napisati. In nisem napisal »na
pamet«. Če torej radiestezisti,
ki uporabljajo nekakšen merilni instrument z anteno, »aktivne vozle Hartmannove
mreže« najdejo, to pomeni le, da so našli elektromagnetno anomalijo kdo ve
kakšnega izvora, ki jo pač imajo za H. mrežo.
Glede tvoje “jasnovidnosti” ali “jasnovednosti pa tole:
Našel si pač neko sevanje, ki si ga “prepoznal” kot H mrežo. Seveda gre za nekaj drugega, a sevanje tam pač je. In če je, je logično, da je možno, da kdo, ki tam spi, faše kakšno motnjo/bolezen. Ni mi jasno, kaj naj bi v tem logičnem sklepanju bilo jasnovidnega ali jasnovednega …
No, KAJ pa sem potem našel? Praviš, da elektormagnetno anomalijo… Morda, ker je imel kar dve steni precej obremenjeni z elektriko. Kaj ima veze z “jasnovednostjo”? Kako, da sem RAVNO TAM, kjer ima težave to našel? In kako, da sem ŽE DRUGI, ki je NA ISTEM MESTU našel to, kar sem pač našel? Torej NEKAJ gotovo sem našel, kar se ujema z njegovimi zdravstvenimi težavami. Je pa res, da NI samo sevanje vzrok za težave. O tem smo se tudi pogovarjali: POVOD (če že ne vzrok) so verjetno tudi cigareti, pa psiha itd.
No, RESNO sprašujem: KAJ sem po tvojem našel tam? Naj navedem še to, da bo še bolj jasno: na drugi strani postelje, pri ženi, pa sem “našel” vozel t.i. Curryjeve mreže, ki velja za nevarnejšo od Hartmannove, čeprav nekateri radiestezisti trdijo ravno obratno, češ, da je Hartmannova mreža “hujša” oz. bolj škodljiva od Curryjeve. Kot velik fan še ene izjemne (avtrijske) radiestezistke, Kathy Bachler, ki je napisala knjigo Dobro mesto, osebno smatram, da je ravno Curryjeva mreža “nevarnejša”, zato jo nekateri tudi imenujejo “rakava” mreža. Kathy Bachler za razliko od Woznijaka ni bila fizikalno izobražena, vendar pa je z izjemno točnostjo na povsem neznanih področjih znala povedati, katero mesto je slabo in tudi kakšne posledice so za tiste, ki tam spijo, zato so jo zelo radi vabili na meritve. V svoji karieri jih je opravila več tisoč! Na začetku kariere se je predvsem osredotočala na “slaba” mesta, potem pa je pozneje začela iskati samo “dobra mesta” za spanje in se na “slaba” ni več osredotočala. Torej ni povedala, kje je SLABO spati, ampak kje je DOBRO spati. Naredila je torej kvalitativni preskok naprej.
No, ko sem omenil, da je ženska pravzaprav na slabšem mestu oz. ji potencialno ta sevanja na njeni strani lahko bolj škodujejo, kot možu, je priznala, da je to povedal tudi moj predhodnik! To mi nekako daje vedeti, da sva očitno OBA našla nekaj, kar sva OBA prepoznala kot slabše oz. nevarnejše. Seveda tega, ki je bil pred mano tam NE POZNAM, tako, da ni šlo za kakšen “dogovor” ali kaj podobnega
Tadej, jaz ne demantiram tvoje interpretacije in se celo lahko z njo strinjam oz. jo sprejmem. Ne trdim pribito, da sem našel Hartmannovo ali Curryjevo mrežo, trdim pa, da sem našel nekaj, kar sem ocenil ENAKO kot je našel in ocenil še nekdo drug, ki je bil pred mano tam. Morda je to lahko “gola sreča”, vendar sem prepričan, da ne, ker imaš težko takšno “golo srečo” večkrat, ko v stanovanjih meriš sevanja. Navsezadnje gre za to, da naj bi bila radiestezija v SLUŽBI ČLOVEKA in naj bi osveščala posameznike, da upoštevajo določene naravne zakonitosti ter jih spoštujejo v smislu, da se umaknejo določenim obremenitvam, ali pa jih poskušajo omiliti, kolikor se pač da.
ROBERT ZUPANČIČ
Robert Zupančič2015-02-20 08:59:19