Reply To: diagnostika bolezni
Forum Duhovnost › Forumi › Zdravje in alternativna medicina › diagnostika bolezni › Reply To: diagnostika bolezni
Robert Zupančič wrote:
Vir: matrix world
Zanima me samo, koliko je ta vir RELEVANTEN, koliko pa gre bolj za “teorije zarote”. Zavedam se, da v uradnih medijih obstaja velika cenzura in se nadzorovano poroča o stvareh, ali pa se umetno ustvarjajo zgodbe, vendar pa tudi za spletne vire zelo velikokrat velja, da delujejo po načeku “veliko grmljavine, malo kiše.” Ne vem…
ROBERT ZUPANČIČ
Lahko se vprašamo, kateri vir sploh je relevanten?
Lej recimo primer Libije – mediji so prepričali svet, da je Gadafi največja baraba, da folk pod njem trpi, in da je Libijcem treba pomagati, da Gadafija zradirajo. To je bila zgodba, ki je opravičila vojaško posredovanje.
Prava resnica: Sicer lahko tule pišem, da je hotel Gadafi nehati prodajati nafto za dolarje, da je Libija na enem najbolj zanimivih “skladišč” podzemne pitne vode, da so bili Američani tisti, ki so zanetili državljanjsko vojno, a zame je veliko bolj merodajno tisto, kar sem videl sam. V Libiji sem živel več kot tri leta in pol. Videl pa sem tole:
-Libijcem ni bilo treba kaj prida delati – vsa “konkretna” dela so delali drugi
-Tisto, za kar so menili, da rabi vsak, je bilo smešno poceni (dnevna količina kruha za 120 ljudi je stala toliko kot škatlica cigaret)
Seveda ne trdim, da je bil raj na zemlji, a ob vojaškem posredovanju sem vsakemu rekel, da Libijci nikoli več ne bodo živeli tako dobro kot pod Gadafijem. Ravno včeraj pa sem na radiu pri poročilih slišal, da je tam totalen kaos.
V medijih ne gre le za cenzuro – dejansko nam prodajo vse, kar vladajoči eliti ustreza. Žal niti večina politikov ne ve za kaj pravzaprav gre. V nekem viru sem celo naletel na 10 najpogostejših načinov manipulacije z masami, a tule ne bom o tem, saj itak ni ustrezna tema. Itak sem ti pa že enkrat v neki drugi temi napisal, da lahko danes vsakdo dokaže, karkoli se mu zdi. Ko imamo ravno odprto temo o kajenju, na netu recimo najdeš vire, ki trdijo, da kajenje poneumlja, kot tudi vire, ki trdijo, da nas cigareta naredi bolj pametne in da si takoj ko nehaš kaditi, opazno bolj blesav. Zato je vsekakor dobro, da glede stvari, ki jih nismo izkusili, navedemo vir.
O zarotah, naivnosti in zdravi pameti: http://www.naturalnews.com/047168_conspiracy_theorists_sanity_propaganda.html#