Reply To: Prosim za nasvet in pomoč

Forum Duhovnost Forumi Zdravje in alternativna medicina Prosim za nasvet in pomoč Reply To: Prosim za nasvet in pomoč

tissa
Participant

tadej pretner wrote:

Težko rečem. Kadar nimamo povsem ustrezne “telesne kemije” pride do trzanja prej v rokah, na hrbtu v coni lopatic ipd. Trzanja mišice trebušne stene ali kakega njenega dela so redkejša, saj je tudi stena mišično precej kompaktna. Morda sploh ni vzrok v telesni kemiji ampak v motnji kakšnega energijskega kanala – tu je sicer res hara, a v tej coni poteka tudi t.i. funkcionalni meridian. V glavnem – morda ti bo dal bolj uporaben odgovor kdo, ki se ukvarja s katero od meridianskih terapij.

V bistvu ne gre za trzanje v smislu tika. Mogoče bo bolje, če rečem drugače, gre bolj za neke vrste krč, hiter, zgodi se hipno in enkrat samkrat. Pravzaprav mislim, da vem zakaj gre, le iskala sem potrditev svojega mnenja. Če na hitro povzamem: pred časom (no, dobri dve leti nazaj) se mi je zgodilo eno intenzivno procesiranje ujete čustvene energije. Izgledalo je precej dramatično vse skupaj, močno tresenje telesa, ki je izhajalo iz trebušnega dela, vročina 39 stopinj, slabost kot še nikoli prej…no še isti dan, zvečer pa vse povsem okej, kot da se ne bi nič zgodilo, odšla sem tudi k zdravniku, seveda krvni izvidi v redu, pa tudi vse ostalo, po vseh izvidih naj bi bilo moje zdravje bp. Kasneje, čez tedne, se mi je sestavilo zakaj je pravzaprav sploh šlo,…..glede na precej intenzivna obdobja anksioznosti, praktično že od otroštva naprej, niti ni čudno, da se je ujelo toliko čustvene navlake in da je bil odziv procesiranja tako močan. Ampak, zaradi premalo močne hare, mi zadeve ni uspalo sprocesirat. Delam na tem, da se to čim prej zgodi, saj so se mi od takrat začele pojavljat dost resne zdravstvene težave.
Tole tvoje opazovanje hare bom definitivno vzela na znanje in vključila zraven k svojim dihalnim vajam.
Lepo je če deliš

"Kdor gleda navzven, sanja. Kdor gleda navznoter, se prebudi." Carl G. Jung